Uçuruma Yuvarlanan Otomobildeki Yaralilari Kurtarmak Için Insan Zinciri Olusturdular

Çorum’un Alaca ilçesinde havanin yagisli olmasi nedeniyle kontrolden çikan otomobil uçuruma yuvarlandi. Uçuruma yuvarlanan otomobildeki yaralilari kurtarmak için yüzlerce kisi yasam zinciri olusturdu. Kazada yaralanan 3 kisi kaldirildiklari hastanede tedavi altina alindi.

Uçuruma Yuvarlanan Otomobildeki Yaralilari Kurtarmak Için Insan Zinciri Olusturdular
Kaza, Çorum-Alaca karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Alaca’dan Çorum istikametine seyir halinde olan Murat D. (24) yönetimindeki otomobil, havanin yagisli olmasi nedeniyle kontrolden çikti. Savrulmaya baslayan otomobil karsi seride geçtikten sonra yaklasik 30 metre yükseklikteki uçurumdan yuvarlanarak Elicek deresi yatagina devrildi. Kaza aninda araçta bulunan Kamile B. camdan firlayarak yol kenarina düserken, sürücü ve yaninda bulunan Tülay B. ise dere yatagina devrilen otomobilde sikisti. Yoldan geçen sürücülerin ihbari üzerine olay yerine polis ve jandarma, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi.

Vatandaslar insan zinciri olusturdu

Kaza yapan otomobilde sikisan sürücü ve Tülay B. için ekipler ve vatandaslar seferber oldu. Yaralilari ambulansa alinmasi için görevliler, yoldan geçen sürücüler ve vatandaslar metrelerce zincir olusturdu. Itfaiye, güvenlik güçleri ile saglik ekipleri tarafindan yaralilar sedyeye alindiktan sonra uçuruma zincir halinde dizilen vatandaslarin omuzlarinda ambulansa alindi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapilan yaralilar Alaca Devlet Hastanesi ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Kazayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA