Su Tankeri Agaçlar Yerine Suladigi Otomobili Pert Etti Açiklamasi O Anlar Kamerada

Amasya’nin Merzifon ilçesinde belediyeye ait su tankerinden püskürtülen su, bir otomobili pert etti. Agaçlar yerine otomobilin sulandigi o anlar güvenlik kamerasina yansidi. Kullanilamaz hale gelen otomobilin sahibi yaklasik bir yildir hukuk mücadelesi veriyor.

Su Tankeri Agaçlar Yerine Suladigi Otomobili Pert Etti Açiklamasi O Anlar Kamerada
15 Eylül 2023 tarihinde yasanan olayda gece otomobilini evinin önüne park eden Alper Arslan, sabah aracini sular içinde görünce neye ugradigini sasirdi. Binanin güvenlik kamerasi görüntülerinde bir görevlinin su tankerinden püskürttügü sularin bu duruma yol açtigini gören Arslan, o anlari Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi’ya da izlettigini söyledi.

Hukuk mücadelesi baslatan Arslan, “Masraflarimin karsilanacagina dair kendisinden söz aldim. Araya yerel seçimler girdi. Ancak belediyenin avukatlari hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmediler" dedi.

6 Subat depremlerinin ardindan ayni araciyla bölgeye gönüllü olarak gidip çalismalarda bulundugunu hatirlatan 32 yasindaki Arslan, “Arabama yaklasik 120 bin TL para harcadim. Maddi zarar bir sekilde karsilanir. Ama o aracin benim için manevi bir degeri vardi. Böyle basit bir sebepten dolayi yok olmasi, anim var, bunlarin yitirilmesi beni çok derinden etkiledi. Elimizden de bir sey gelmedi. Arabayi yaptiramayinca, tamir olmayinca da ocak ayinda düsük bir miktara elden çikarmak zorunda kaldim” diye konustu.

Benzer bir durumun baskalarinin basina gelmemesi için tavsiyelerde bulunan magdur adam, “Cadde üzerinde arabanizin kapisini, camini mümkün mertebe açik unutmayin. Açik unuttugunuz zaman benim gibi sonuçlari agir olabiliyor. Mümkün mertebede agaç diplerine arabanizi koymayin" ifadelerini kullandi.

"Mahkeme kararina saygili olacagiz"

Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi, "Aracin sunroofu açik haldeymis. Olaydan dolayi biz de üzgünüz. Konuyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Mahkeme kararina saygili olacagiz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA