Sivas'in Adana'sinda Hububat Hasadi Basladi

Sivas’ta normal sartlarda Temmuz sonunda baslayan hububat hasadi, Sivas’in Adana’si olarak adlandirilan Akincilar ilçesinde erken basladi. Yüksek rekolte çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Sivas'in Adana'sinda Hububat Hasadi Basladi
Yüzölçümü bakimindan Türkiye’nin en büyük ikinci ili olan Sivas’ta biçerdöverler tarlalara girdi. Türkiye’de meyve, sebze ve hububat hasatlarinin en son gerçeklestigi illerden Sivas’ta, yüksek kesimlerinde Temmuz ayi sonunda baslayan hububat hasati Akincilar ilçesinde erken basladi.

Oldukça genis bir cografyaya yayilan Akincilar ilçesinde baslayan hububat hasadi, yüksek rekolte ile üreticilerin yüzünü güldürdü. Ürün zenginligi ve benzer iklimsel özellikleri nedeniyle Sivas’in Adana’si olarak tabir edilen ilçede hasat 2 hafta boyunca devam edecek.

2024 yili hasadina iliskin açiklamalarda bulunan Akincilar Belediye Baskani Murat Sevinç, “Burasi Sivas’in Akincilar ilçesi. Sivas’in Adana’si diyelim daha dogrusu. Sivas’in rakimi bizden biraz daha yüksek oldugu için ilk hasat baslayan yeri Akincilar ilçesi. Önce biz burada basliyoruz, bizden 20-25 gün sonra merkezde basliyor. Kelkit Vadisi’nde arpa ve bugday hasadi tamamiyla basladi.

Gördügünüz üzere biçerdöverlerimiz çalisiyor. Rekoltemiz güzel, çiftçimiz memnun bizler de memnunuz. Çiftçimiz kar ederse bizler de daha çok memnun oluyoruz. Su anda dönüme 500 ila 600 kilogram arasinda hasat yapiliyor. Çiftçi için gerçekten güzel bir rekolte bu. Biz de bundan dolayi memnunuz” ifadelerine yer verdi.

Akincilar ilçesinin tarimsal anlamda çok iyi bir yerde olduguna dikkat çeken Belediye Baskani Murat Sevinç, “Sivas’in Adana’si dedik. Burada da narenciye hariç her sey yetisiyor. Bununla birlikte hububatta önemli. Seker pancari, meshur kavunumuz, fasulyemiz, nohudumuz, biberimiz, salatalik, domates, kayisi gibi akliniza ne geliyorsa her sey ilçemizde mevcut. Bu yüzden de memnunuz, ilçemizi seviyoruz. Hasadimiz da Allah’a sükür güzel basladi.

Bütün çiftçilerimize hayirli ve ugurlu olsun insallah. Tüm Türkiye’de kazasiz belasiz bir hasat diliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA