Santaj Ve Videolarla Tehdit Edip Yönetimi Birakmasini Istediler

Sakarya’da, VIB Turizm Yönetim Kurulu Baskani Suat Akin’in kardesinin oldugu görüntüleri montajlayip ürettikleri cinsel içerikli video ile santajda bulunarak Suat Akin’in baskanligi birakmasini isteyen, ailesine zarar verecekleri yönünde tehditte bulunanlar savciligin sorusturmasi ile ortaya çikti. Santajin arkasinda oldugu ileri sürülen rakip firmanin sahibinin oglu hakkinda ‘tehdit’ suçlamasiyla hazirlanan iddianame mahkeme tarafindan kabul edildi.

Santaj Ve Videolarla Tehdit Edip Yönetimi Birakmasini Istediler
Iddiaya göre, yönetim kurulu öncesinde VIB Turizm Yönetim Kurulu Baskani Suat Akin’a, baskanligi biraktirabilmek için çirkin bir santaj yapildi. Baskan Suat Akin’in yurt disinda olmasini firsat bilerek hem firmaya siber saldirida bulundular hem de yönetim kurulu seçimi öncesi yöneticilerin oldugu WhatsApp grubuna, Suat Akin’in kardesi Soner Akin’in oldugu ve montajla üretilen cinsel içerikli videolar gönderildi. Sehirde kisa sürede kulaktan kulaga yayilan görüntüler ve tehditlerin ardindan harekete geçen Suat Akin, maruz kaldigi çirkin olaya iliskin açiklamalarda bulundu.

Santajda bulunup, ailesiyle tehdit ettiler

Suat Akin’i yurt disi telefon numaralariyla arayip, mesajlar atanlar, Akin’i bir yildir takip ettiklerini, baskanliga devam etmesi durumunda kendisine ve ailesine zarar vereceklerini, Akin’i insan içerisine çikarmayacaklari yönünde tehdit edip, santajda bulundular. Suat Akin savciliga verdigi dilekçesinde kendisini yurt disi telefonundan arayan kisinin, "Sen bizim cemaate yanlis yaptin. Hocanin adamlarina yanlis yaptin. Seni 1 yildir takip ediyoruz, nerelere gidip ne yaptigini biliyoruz. Seni ve aileni öldürecegiz, imha edecegiz” seklinde tehditte bulundugunu söyledi.



Sikayette bulundu, FETÖ’den süphelendi: Santaj ortaya çikti

Tehdit ve santajda bulunulmasi üzerine Suat Akin, Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi’na sikayette bulundu. Suat Akin geçmis dönemlerde kendisinin FETÖ hakkinda sikayette bulundugunu, hala FETÖ ile iltisakli bulunan kisilerle husumetli olmasi sebebi ile bu videonun kendisine santaj olarak kullanildigini düsündügünü belirtti.

Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi ve Sakarya Emniyet Müdürlügü Asayis Sube ve Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerinin yaptigi incelemelerle kisa sürede santaji yapan ve santajda görüntüleri olan kadin belirlenerek ifadesi alindi. Emniyet ekipleri, 24 yasindaki N.T. isimli kadin ile rakip otobüs firmasinin sahibinin 26 yasindaki oglu T.Ç.’nin telefonlarina el koyarak, yazismalari inceledi.

Genç kadin her seyi anlatti

N.T. ifadesinde, arkadasi olan T.Ç. ile bulustugunda Soner Akin ile plan dahilinde arkadas oldugunu söyledigini belirtti.

T.Ç.’nin ilk etapta kendisine inanmadigini ifade eden N.T., kendisinin bunun üzerine Soner Akin ile olan fotograf ve görüntülerini gösterdigini, T.Ç.’nin telefonunu alarak bu fotograf ve görüntüleri aldigini belirtti.

N.T. telefonundaki videolarin cinsel içerikli olmadigini söyledi.

Bu olaydan sonra VIB Turizm yöneticilerin tehdit edildigini ögrendigini belirten N.T., bunun üzerine T.Ç. ile görüstügünü ve T.Ç.’nin kendisine, “Senden aldigim video üzerinde oynama yaptim. Soner’in yüz kismini kirparak baska video üzerine yerlestirdim ve yönetim kurulu üyelerine gönderdim. Zaten onlar düsmanlarim bu videoyu ben degil baskalari hallediyor, video Istanbul’da yapildi” diyerek olayi anlattigini ifade etti.

N.T. videonun içerigini sordugunda cevap alamadigini ve tedirgin oldugunu belirtti.



Suat Akin’in bir videosunu bulup gönder, yaparsan 750 bin TL gönderirim

N.T. ifadesinde T.Ç.’nin para teklifini de anlatti. N.T. kendisini arayan T.Ç.’nin, Suat Akin ile ilgili videolar lazim oldugunu söyledi.

N.T. ertesi gün T.Ç.’nin kendisini yeniden aradigini, “Suat Akin’in bir videosunu bulup gönder, eger yaparsan 750 bin TL gönderirim” diye teklifte bulundugunu, kendisinin teklifi yine kabul etmedigini ifade etti.

N.T. ifadesi sirasinda T.Ç. hakkinda sikayetçi oldugunu beyan etti. N.T. sorusturma çerçevesinde hem süpheli hem de sikayetçi olarak yer aldi. Ayrica yapilan incelemelerde N.T. ile T.Ç. arasindaki kayitlar da ortaya çikarildi. N.T., savciliga verdigi ifadesinde T.Ç.’nin kendisine Istanbul’da bulunan agabeyi M.E.Ç.’nin görüntüleri baska birine montaj yaptirdigini, olaydan T.Ç.’nin babasinin da bilgisi dahilinde oldugunu ileri sürdü.

Suçlamalari kabul etmedi, mahkeme iddianameyi kabul etti

Ifadesi alinan T.Ç. ise yaklasik 1 yil önce VIB Turizm firmasi ile aralarinda tartisma oldugunu, bu olaydan sonra aralarinda baska tartisma olmadigini belirtti.

T.Ç. ifadesinde N.T. isimli kadini tanimadigini, kendisine teklifte bulunmadigini, sahislarin görüntülerini montajlayip kimseye göndermedigini ifadesinde söyledi.

Sakarya 2. Sulh Ceza Hakimligi ‘tehdit’ suçundan sorusturma baslatilan T.Ç. hakkindaki iddianameyi kuvvetli süphe sebeplerinin bulundugunu, bu sebeple Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi’nin talebinin kabulüne karar verdi.

“Oynanan oyunu ortaya çikardik, suan adli süreç devam ediyor”

Basindan geçenleri anlatan Suat Akin, “Yabanci telefon numarasindan tehdit edildim ve o tarihte yurt disina gidiyordum, yoldaydim. Bir gün sonrasinda bizim muhasebe programimiza siber bir saldiri oldugunu ögrendim. Devaminda bu hem tehdit hem de siber saldiri ile alakali suç duyurusunda bulundum. Tehditler iyice çirkinlesmeye basladi.

Yakin bir tarihte genel kurul yapilacakti. Bu genel kurul öncesinde ‘biz bunu rezil edecegiz, aday olmasin, çekilsin’ gibi birtakim söylemler bize ulasti. Isin pesine düserek emniyet ekiplerinin de arastirmalari ile birlikte bu olayi kimlerin yaptigini ortaya çikardik. Istanbul’da bir tane kiz bulmuslar ve 750 bin lira para teklif etmisler, benim videomu çekmesi için. Bu kisi olayi detayli bir sekilde hem bize hem de gerekli mercilere anlatti. Yönetime aday olmamam için bir operasyon yapildi, ama biz bu tehditlere boyun egecek bir aile degiliz. VIB Turizm’in üzerine böyle bir oyun oynadilar ama bizde, sükürler olsun bu isi çözdük, bütün her seyi seffafligi ile ortaya çikararak oyunlarini bozduk. Santaj ortaya çiktiktan sonra bizi karalamaya çalisan kisiler Genel Kurula gelemedi. Suan adli süreç devam ediyor. Bu isin içerisinde olan kisilerin çogu suan bu otogarin çevresine bile gelemiyor. Bu isi en yakin zamanda çözüme kavusturan emniyet ekiplerimize tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA