Rekolte Artti, Altin Sarisinda Hasat Basladi

Türkiye’de kayisi üretiminde 10’uncu sirada yer alan Sivas’in Gürün ilçesinde kayisi hasadi basladi.

Rekolte Artti, Altin Sarisinda Hasat Basladi
Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Gürün ilçesine bagli Tepecik köyünde kayisi hasadina katildi.

Mevsimlik isçiler ile birlikte sohbet eden ve çalismalarinda kolayliklar dileyen Vali Yilmaz Simsek, kayisi üretimi yapan çiftçilere bereketli sezon temennisinde bulundu.

Rekolte yüzde 20 artti

Kayisi bahçesinde açiklamalarda bulunan Vali Simsek, bu yil kayisi hasadinda yüzde 20’lik bir rekolte artisinin beklendigini ifade ederek, “Kayisi hasadina katildik ve bereketli olsun dedik. Memnuniyetle gördük ki bu yil ki rekolte gayet güzel. Yüzde 20’nin üzerinde rekoltede bir artis var. Bildiginiz üzere Gürün ilçemiz meyvecilik açisindan, mikro klima özelligi gösterdigi için son derece elverisli bir bölge. Özellikle Tepecik bölgesi kayisi üretimi açisindan son derece elverisli ve her geçen gün buradaki kayisi üretimi artiyor” dedi.



15 bin ton kayisi hasadi bekleniyor

Çiftçilere fide dagitimi yaparak tesviklerinin sürdügünü ifade eden Vali Simsek “Her yil üreticilerimize fide dagitiyoruz. Insallah bu çabalarimizla buradaki kayisi fidesi sayisi daha da artacak. Suan itibariyle bölgede yaklasik 15 bin ton üretim söz konusu ve yaklasik da 300 binin üzerinde bir kayisi fidani var. Her yil biz üreticilerimize fide dagitmaya devam edecegiz. Amacimiz kayisi üretimini bu bölgede daha da artirmak. Gürün kayisisinin marka degerini yükseltmek daha taninir, bilinir hale getirmek. Insallah bu çaba ve çalismalarimizla belirttigim gibi kayisi üretimini daha güzel noktalara getirecegiz ve Gürün’ün, Sivas’in kayisi üretimindeki aldigi payi daha da yükseklere tasiyacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA