Piste Çikan Bogalari Para Yagmuruna Tuttular

Mugla’nin Mentese ilçesine bagli Algi Mahallesi’nde 10’uncusu düzenlenecek boga güresi öncesinde davul zurna esliginde görücüye çikan bogalar para yagmuruna tutuldu. Bogacilar, deste deste savurduklari paralarla büyük ilgi çekerken, bogalarin yanina yaklasmaya korkan davulcular ise bu paralari toplayamadi.

Piste Çikan Bogalari Para Yagmuruna Tuttular
Mentese ilçesi Algi Mahallesi’nde bu yil 10’uncusu düzenlenecek boga güresi etkinligi öncesi görücüye çikarilan bogalar, renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu. Köy meydaninda davul zurna esliginde bogalar piste çiktiginda, boga sahipleri ve yakinlari yanlarinda getirdikleri paralari havaya savurarak etkinlige katilanlarin dikkatini çekti. Izleyiciler, bu anlari büyük bir heyecanla izledi ve pehlivan bogalari hayranlikla takip etti. Ancak bogalarin agresif ve güçlü yapilari nedeniyle davulcular paralari toplamakta zorlandi. Bogalarin yanina yaklasamayan davulcular, güvenlik endisesiyle piste atilan paralari toplayamadi.

Etkinlik boyunca, pehlivan bogalarin gücü ve bogacilarin cesareti izleyenlerden büyük alkis aldi. Mugla’da bir tutku haline gelen pehlivan boga yetistiriciligi ve Algi köyünün boga meraki objektiflere böyle yansidi.
Kaynak: İHA