Muhtardan Firsatçi Ev Sahiplerine Tepki

Sivas’in Tuzlugöl Mahallesi’nde kiralik ev kalmadi. Kiralik ev arayanlar için telefonunda liste olusturan mahalle muhtari Ismet Yildirim, yüksek fiyatli ev kiralarina karsi da mahalle sakinlerini uyardi.

Muhtardan Firsatçi Ev Sahiplerine Tepki
Sivas’ta yaklasik 10 bin nüfuslu Tuzlugöl Mahallesi’nde kiralik ev bulmak nedereyse imkansizlasti. Sisirilmis kira fiyatlarina karsi mahalle sakinlerini uyaran muhtar Ismet Yildirim, artik kiralik ev arayanlar için cep telefonunda liste yaptigini ve su an sirada 18 kisinin oldugunu söyledi.

Yaptigi bu listeyle hem ev sahiplerine hem de ev arayan kiracilara yardimci olmaya çalisan Yildirim, “Biri fiyati yükseltince digerleri de yükseltiyor. Tutturduklarina veriyorlar. Buradan mahalle sakinlerine de sesleniyorum. Yüksek fiyattaki kiralik evleri tutmayin” uyarisinda bulundu.

‘Kiralik ev arayanlar’ listesi yapti

Son günlerde mahallede kiralik ev kalmadigini ve vatandasin problem yasadigini belirten Yildirim, “Tuzlugöl Mahallesi son zamanlarda nüfusu hizla artan mahalleler arasinda yer aliyor. Artik cep telefonumda notlar kisminda ‘kiralik ev arayanlar’ listesi olusturdum. Bu liste her geçen gün artis gösteriyor. Yaklasik 20 kisi vardi, bir ay içerisinde iki kisiye bulabildim. Burada insanlar birbirleriyle yakinen komsuluk içerisinde bulunabiliyor. Bu mahallenin tercih edilmesindeki en büyük etken bu. Son günlerde mahalle olarak en çok sikinti yasadigimiz konu kiralik ev konusu. Telefonum çaliyor açiyorum, vatandas soruyor ’Kiralik ev var mi?’ Ne cevap verecegimi bilemiyorum, çünkü kiralik ev yok. Fakat ’Sizi de kiralik ev arayanlar listesine ekleyebilirim’ diyorum. Ev arayanlari gördükçe, duydukça artik cigerim sizliyor. Çünkü yeni evlenecek genç çiftler geliyor, ’Ev var mi?’ diyor ama maalesef ki cevap yine yok” seklinde konustu.



Ev sahipleri memurlari tercih ediyor

Bazi ev sahiplerinin evlerini israrla devlet memuruna vermek istedigini söyleyen Yildirim, “Bir gün mahalleyi gezip ev var mi diye bakmak istedim. Bir tane dört katli apartmanin en üst katinda bir daire buldum. Apartmanda asansör de yok. Vatandas olarak ev sahibini aradim. Ev sahibi hemen bana israrla ’Ben evimi devlet memuruna verecegim’ dedi.

Memur olan kira ödüyor da memur olmayan kira ödemiyor mu? Ben buna asla katilmiyorum. Buradan mahalle sakinlerine de sesleniyorum. Yüksek fiyattaki kiralik evleri tutmayin. Biri fiyati yükseltince digerleri de yükseltiyor. Tutturduklarina veriyorlar. Asgari ücretle çalisan biri 15-16 bin lira kira öderse sonra nasil geçinecek? Biraz da vicdanli olmak lazim” dedi.

Kaynak: İHA