Manavgat Kent Tiyatrosu Yeni Döneme Merhaba Dedi

Antalya’da Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni dönem oyuncu basvurularinin ardindan açilis toplantisiyla yeni döneme merhaba dedi.

Manavgat Kent Tiyatrosu Yeni Döneme Merhaba Dedi
Manavgat Kent Tiyatrosu’nun yeni oyuncu kabulleri, tiyatro sanatina ilgi duyan herkes için bir kapi araliyor. Katilimcilar, sahnede kendilerini ifade etme firsati bulurken ayni zamanda yeni insanlarla tanisma ve yeni beceriler kazanma sansini da elde ediyorlar.

Türk tiyatrosuna hizmet etmek istiyoruz

Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kosta Kortidis, yeni döneme dair sunlari söyledi: “Manavgat Kent Tiyatrosu, yeni dönemle birlikte kurumsal bir yapiya dogru hizla yol almaya basladi.

Türk Tiyatrosu adina baskanima çok tesekkür ediyorum. Manavgat, tiyatro ve sanat noktasinda çok sey hak eden bir kent. Sayin Baskanimizla birlikte Uluslararasi Tiyatro Ödülleri’nde 100.Yil Cumhuriyet Özel Ödülü’nü Manavgat kazandi. Bir repertuar olusturarak, Manavgat seyircisine ve Türk Tiyatrosuna hizmet etmek istiyoruz.”

Baskan Kara’dan kent tiyatrosu müjdesi

Manavgat Belediye Baskani Niyazi Nefi Kara, kent tiyatrosu kuracaklarini ve Manavgat’ta tiyatroyu sürekli hale getireceklerini söyledi.

Baskan Kara, “Cumhuriyet 100. Yil Özel Ödülü’nü sizler adina aldim. Sürekli egitim veren, yeni sanatçilar yetistiren bir tiyatromuz olsun istiyoruz. Manavgat’in beldelerinde dahi tiyatro oyunlarini sergileyecek bir tiyatromuz olsun istiyoruz. Tarihinde kendi ayaklari üzerinde duran en eski tiyatrosu Side’de. Bu topraklarda yasayanlarin kültürünü, tarihini yansitmak istiyoruz. Çocuklarimizi konservatuvarlara hazirlamak için bir karar aldik. Kent tiyatromuzu önümüzdeki dönemde meclis karariyla geçirecegiz. Manavgat tiyatroyla, sanatla, kültürle anilsin istiyoruz. Bunun için her seyimiz var.” ifadelerini kullandi.

Toplantiya, Manavgat Belediye Baskani Niyazi Nefi Kara, MAKET Genel Sanat Yönetmeni Kosta Kortidis ve tiyatrocular katildi.

Kaynak: İHA