Kütahyali 15 Temmuz Gazisi Ali Karayigit Açiklamasi 'Bu Vatan Sahipsiz Degil'

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde yasayan ve 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde gazi olan Ali Karayigit, "Yüzümde duran sarapnel parçasi benim seref nisanim" dedi.

Kütahyali 15 Temmuz Gazisi Ali Karayigit Açiklamasi 'Bu Vatan Sahipsiz Degil'
15 Temmuz darbe girisiminde yasadiklarini IHA’ya anlatan Gazi Karayigit, o geceyi hiç unutamayacagini söyledi.

Karayigit, Kütahya’nin Tavsanli ilçesi dogumlu oldugunu, Istanbul’da özel bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalistigini ifade etti.

Karayigit, "Ben Istanbul’da özel bir sirkette çalisiyordum. 15 Temmuz günü mesaiden çikmistim. Mesaiden çikip dinlenme alanina geçtigim zaman, ortaligin bir kargasa halinde oldugunu gördüm. Bir hareketlilik vardi. Bunun ne oldugunu ögrenmeye çalisiyordum. Sonra köprü bize yakin oldugu için tank ve silah sesleri geliyordu. 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’ne gittim. Orda mahseri bir kalabalik vardi. Insanlarin üzerlerine ates ediyorlardi. Köprünün üzeri mahser yeri gibiydi. Gelen gidenler , ambulanslar, çok sehitlere sahit oldum. Allah bir daha böyle bir sey yasatmasin, ülkemize ve milletimize. Saat 22.00’de gitmistim ve sabah 06.00 gibi oradaydim. Bana sarapnel parçasi geldi. Yüzümde ve basimda. Bir tanesi çikti ama digeri duruyor, orada duracak ve o benim madalyam. Orada unutamadigim sey, ben köprüye gittigim zaman köprüdeki kalabaligi görünce ’Bu vatan sahipsiz degil’ dedim. Vatanini seven herkes oradaydi" diye konustu.

Reyhan ile Yigit adinda iki çocugu olan Ali Karayigit, 15 Temmuz’dan 2 ay sonra dünyaya gelen çocuguna Yigit adini verdi.
Kaynak: İHA