Kütahya Dumlupinar Üniversitesi 32 Yasinda

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, DPÜ’den 32 yilda 199 bin 875 ögrencinin mezun oldugunu söyledi.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi 32 Yasinda
Kiziltoprak, yaptigi açiklamada, DPÜ’nün 11 fakülde, 1 yüksekokul, 14 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile toplam 46 bin 692 ögrencisinin bulundugunu ifade etti.

DPÜ’nün kurulusunun 32. yilini büyük bir cosku ve heyecanla kutladiklarini belirten Rektör Süleyman Kiziltoprak, "11 Temmuz 1992 tarihinde Resmi Gazete’de yayimlanan kararla Kütahya’nin aziz topraklarina milli mücadelemizde önemli yeri olan Dumlupinar zaferimizin ismini tasiyan bir tohum atildi. Bu tohum, dört fakülte,bir meslek yüksekokulu ve iki enstitüden olusan küçük bir fidan olarak yeserdi. Aradan geçen 32 yil boyunca, bu küçük fidan köklerini derinlere saldi, dallarini gökyüzüne uzatti ve koca bir çinara dönüstü. Bugün, binlerce ögrencisiyle bilim ve egitimin aydinlik yüzü olarak, dünya üniversiteleri arasinda yerini aldi. Basarilarla dolu 32 yillik bu süreçte, üniversitemizin gelisimine katki saglayan tüm yöneticilere, akademik ve idari personele, isçilere ve emegi geçen herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Egitimde ve bilimde ülkemize ve dünyaya deger katan üniversitemizin 32. kurulus yil dönümü kutlu olsun.Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, gelecege umutla bakan, bilgi ve teknolojiyle mücehhez, milli bilince sahip nesiller yetistirmeye sürekli kendini yenileyerek devam edecektir. DPÜ’den 32 yilda 199 bin 975 ögrencisi olmustur" diye konustu.

Kaynak: İHA