Kedinin Agzindan Aldiklari Karga Dostlari Oldu Açiklamasi 'Kasaba Gidip Haraç Kesiyor'

KOCAELI – Kocaeli’nin Izmit ilçesinde kedilerin saldirisindan kurtarilan karga, baba ve oglun dostu oldu. "Asil" adini verdikleri kargaya 2 aydir bakan Serhat Aksu, "Iki yüzlük bulunca affetmez, alir yürür. Çok acikmissa ve biz anlayamazsak kasaba gidip haraç kesiyor, ’Bana tavuk verin’ diye" dedi.

Kedinin Agzindan Aldiklari Karga Dostlari Oldu Açiklamasi 'Kasaba Gidip Haraç Kesiyor'
Izmit ilçesi Kuruçesme Mahallesi’nde ikamet eden Sait Aksu, yaklasik 2 ay önce kedilerin bir kargaya saldirdigini gördü. Güçten düsen kargayi kedilerin elinden kurtaran Aksu, evine götürerek, gerekli bakimlarini yapti. Aksu ailesi o günden sonra kargayi sahiplendi. Sait Aksu ile oglu Serhat, dükkanlarinda "Asil" adini verdikleri karga için özel yer hazirladi. Zaman zaman dükkandan çikarak etrafi dolasan karga, mahallenin de maskotu oldu.

"Insallah beni birakip gitmez"

Sokak hayvanlariyla birlikte büyüdügünü, ailesi sayesinde canlilara sevgiyle yaklastigini anlatan Serhat Aksu, "Asil" adini verdiklerini kargayla da özel bir bag kurduklarini dile getirdi. Aksu, "Asil, kedilerin agzindaydi ve ölümle burun burunaydi. Babam onu alip eve getirdi. Ilk basta biraz saskindik, yabani bir hayvan nasil egitilir derken birlikte zaman geçirdikçe anlasmaya basladik. Yemegini kendi istemeye basladi.

Ben uyurken geldi, kafama vurdu. Mamasini getirip avucuma koydu. Ilk baslarda yemegini yemedi, gagasini açip elimizle yedirmemiz gerekiyordu. Siringayla suyunu vermemiz gerekiyordu. Inanilmaz bir sevgi, inanilmaz bir tutku diyeyim. Insallah beni birakip gitmez" dedi.



"Ailesiyle tanistim"

Karganin ailesiyle de tanistigini anlatan Serhat Aksu, "Ailesiyle tanistim. Ilk basta beni pek iyi karsilamadilar, saldirdilar, yakin uçus yaptilar. Ancak onun yarali oldugunu ve benim onu besledigimi görünce bana zarar vermemeye basladilar. Tanistik, yanima geliyorlar, bekliyorlar, çocuklariyla oynuyorlar. O beni tercih ediyor. Ben isterim ki ailesiyle birlikte büyüsün. Çünkü biz ona diger hayvanlardan kendini korumasi gerektigini ögretemeyiz. Bunlar o kadar akilli hayvanlar ki, birbirleriyle konusabiliyorlar. Insallah herkese böyle bir sans nasip olur. Ancak lütfen bu dedigimi yanlis anlamayip, yuvalardan kuslari almayin. Eger yerde ölmeye yakin bir hayvan bulursaniz ona bakin. Bu iyilikler size geri dönecektir" diye konustu.



"O da bizi ailesi olarak gördü"

Aksu, Asil’in zaman zaman dükkandan ayrildigini söyleyerek, "Bazen gidiyor, bir gün gelmiyor. O da beni ariyor. Bizim evin önünde bagiriyor, dükkanin orada bagiriyor. Dükkanin açilmasini beklemis. Geçen gün kedi saldirmis. Uça uça gelmis, babamin kafasina konmus. Yani o da bizi ailesi olarak gördü aslinda. Sokak hayvanlarini uyutacaklari söyleniyor ama ben bunlarin içinde büyüdüm. Sokak hayvanlariyla birlikte büyüdüm. Asilarini, mamalarini biz esnaf olarak toplanip yapiyoruz. Bizim köpeklerimiz hiç kimseye zarar vermiyor. Ufak çocuk gördügünde hayvan iki elini havaya kaldiriyor, teslim oldum anlamina gelir. Çocuga zarar vermezler" seklinde konustu.



"Iki yüzlük bulunca affetmez, alir yürür"

Karganin aciktiginda huysuz oldugunu, esyalari alip yere attigini söyleyen Aksu, "Iki yüzlük bulunca affetmez, alir yürür. Çok acikmissa ve biz anlayamazsak, yarim saatte bir beslememize ragmen yetisemiyoruz. Kasaba gidip haraç kesiyor, ’Bana tavuk verin’ diye. Insanlar da hayvanlarin gelmesinden mutlu oluyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA