Gençler 'Yerinde Tarih Atölyesi' Ile Sehrin Tarihi Miraslarini Yakindan Taniyorlar

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Genç Atölye kapsaminda düzenlenen ‘Yerinde Tarih Atölyesi’ sehrin tarihi mirasini gençlere yakindan tanitiyor.

Gençler 'Yerinde Tarih Atölyesi' Ile Sehrin Tarihi Miraslarini Yakindan Taniyorlar
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Genç Atölye egitimleri, birbirinden essiz programlarla devam ediyor. Sehrin tarihi birikimine yolculuk yapildigi ‘Yerinde Tarih Atölyesi’nin ilk bulusmasi gerçeklestirildi.

Gençlerin tarihi mirasi yakindan tanimalarini amaçlayan, yerinde görmelerini saglayan atölye kapsaminda ilk ziyaret Orhan Gazi Camii’ne oldu. Ardindan Justinianos Köprüsü ve Büyükesence Orhan Camii ziyaret edilerek, gençlere tarihi ve kültürel mekanlar hakkinda detayli bilgi verildi.

15-21 yas araligindaki gençlere yönelik düzenlenen atölyenin koordinatörlügünü ise akademisyen Prof. Dr. Hasim Sahin üstleniyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada, gençlere yönelik programlarin devam edecegi belirtilerek, “Her hafta farkli bir etkinlik ve gezinin düzenlendigi Genç Atölye programlarinin bu haftaki rotasi, tarihi Orhan Cami, Justinianos Köprüsü ve Büyükesence Orhan Cami oldu. Büyüksehir Belediyesi olarak gençlerimizin yaz aylarini daha verimli geçirebilmesi için sosyal alanda düzenledigimiz bu tür etkinliklere devam edecegiz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA