Emet Belediyesinde Isçilerin Bir Yil Sonra Tam Maaslari Hesaplarina Yatirildi

Yaklasik bir yildir tam maas alamayan Emet Belediyesi isçilerinin, 2024 Temmuz ayi maaslarinin tam olarak hesaplarina yatirildigi bildirildi.

Emet Belediyesinde Isçilerin Bir Yil Sonra Tam Maaslari Hesaplarina Yatirildi
Emet Belediyesinde 2023 yili Temmuz ayinda baslayan mali kriz, isçilerin belini bükmüstü. Isçiler yaklasik bir yildir eksik maas alirken, ikramiye ve benzeri haklarini da alamiyorlardi. Kaynak arayislarinin sürdügünü belirten Emet Belediye Baskani Mustafa Koca, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Bu ay isçilerimizin alin teri olan maaslari hesaplarina tam olarak yatirildi. Yaklasik bir senedir magdur olan isçilerimizin içeride kalan alacaklarini ödemek için mali disiplin sagladik ve kaynak arayisimiz devam ediyor. Isçimiz sicak soguk demeden gece gündüz alin teri döküyor. Bizler burada oldukça elimizden gelen her seyi yapacagiz" dedi.



“Boyumuzu asan borçla karsi karsiyayiz”

Belediyenin bütçesini oldukça asan mali yükle karsilastiklarini belirten Baskan Koca,” Göreve geldigimiz günden beri boyumuzu asan borçla karsi karsiyayiz, bunun üstesinden gelmek zor ama Allah’in izniyle basaracagiz. Hiçbir çalisanin emegini bosa çikarmayacagiz" diye konustu.

Emet belediyesinde çalisan 140 isçinin maas, ikramiye ve benzer alacaklarinin toplam 13-14 milyon arasinda oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA