Biri Uçurumdan Atlayinca Digerleri Pesinden Kostu Açiklamasi 43 Koyun Telef Oldu

Tunceli’de koyun sürüsündeki 43 hayvan birbirini takip ederek kayaliklardan atladi. 43 koyun telef oldu.

Biri Uçurumdan Atlayinca Digerleri Pesinden Kostu Açiklamasi 43 Koyun Telef Oldu
Tunceli’nin Çemisgezek ilçesine bagli Tatar mezrasinda, Ahmet Yildirim, koyun sürüsünü otlatmaya çikardi. Koyunlardan biri yaklasik 20 metre yükseklikteki kayaliktan atlayinca, sürüdeki diger koyunlar da pesinden atlamaya basladi.

Durumu fark eden çoban, sürüdeki diger koyunlarin atlamamasi için müdahale etti, fakat 43 koyun kayaliklardan atlayarak telef oldu. Çemisgezek Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli veteriner hekimler olay yerinde inceleme yapti.

’’Koyunlardan biri atlayinca digerleri de atladi’’

Geçimini hayvancilikla saglayan sürü sahibi Ahmet Yildirim, ’’Ben Çemisgezek Tatar mezrasinda küçükbas hayvancilikla ugrasiyorum. Bu gördügünüz alanda hayvanlarimiz gece otlarken koyunlar kayadan ürkerek atliyorlar. 43 hayvanimiz telef oldu. Küçükbas üreticileri olarak böylesi hadiseleri bazen yasiyoruz. Koyunun biri atlayinca digerleri koyun psikolojisi olarak ardi sira atliyorlar. 43 hayvanimiz telef oldu. Biz üreticiyiz bazen böylesi hadiselerle karsilasiyoruz. Zararlarimiz oluyor. Canimiz sag olsun. Baska diyecegim bir sey yok" dedi.

Olay yerinde inceleme yapan Veteriner Hekim Bekir Batur, Çemisgezek Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nde veteriner hekim olarak görev yapmaktayim. Gün içerisinde Tarim Ilçe Müdürlügü’ne gelen ihbar neticesinde olay yerine ekiplerimizle ivedi bir sekilde intikal ettik. Yapilan ilk izlenimlerimiz neticesinde, üzücü ve elim bir olayla karsi karsiya bulunmaktayiz. Bu süreçte üreticimizin magduriyet yasamamasi açisindan Bakanlik personelimiz ve TARSIM eksperimiz gerekli çalismalarini sürdürmektedir" diye konustu.

Kaynak: İHA