Basiskele'de Yeni Yapay Zeka Uygulamasi

Basiskele Belediyesi, vatandaslarin istek, talep ve sikayetlerinin daha hizli çözüme kavusturulmasi için hizmete alinan Hizli Isler Çözüm Merkezi’nin WhatsApp Hatti yeni bir yapay zeka uygulamasini hayata geçirdi.

Basiskele'de Yeni Yapay Zeka Uygulamasi
Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP), E-Imar, E-Arsiv, E-Ekspertiz ve E-Kütüphane gibi birçok hizmeti dijital ortama tasiyan Basiskele Belediyesi, 0533 200 41 99 numarali Hizli Isler Çözüm Merkezi WhatsApp Hatti’ndan vatandaslarin istek, talep ve sikayetlerini alarak vatandas ile kurum arasindaki tüm iletisimi, tek bir ekranda otomatik olarak toplayan iletisim yönetim sistemi araciligiyla ilgili birimlere daha hizli bir sekilde ulastiriyor ve talepleri hizlica çözüme kavusturuyor.

Vatandas ve belediye arasindaki iletisimi daha çok hizlandiran yeni inovasyon çalismasiyla hizli ve kalici çözümler üretmenin yani sira is verimliligi ve etkinligi de artacak. Basiskele Belediyesi’nin Dijital Dönüsüm Maskotu Badi’nin yapay zekasi yardimiyla adim adim talebini hizli bir sekilde olusturacak olan vatandaslarin talepleri alinacak. Tamamen dijital ortamdan, UlakBel sistemi üzerinden yürütülen islemlerle vatandaslarin istek, talep ve sikayetleri hizlica ilgili müdürlüklere ve ekiplere iletilerek kisa sürede çözüme kavusturulacak.
Kaynak: İHA