Arabanin Üzerine Agaç Düsünce Kaymakamlik Harekete Geçti

Bilecik’in Gölpazari ilçesinde kaymakamlik bahçesindeki koca çikar agacinin bir arabanin üzerine devrilmesi sonucu kaymakamlik harekete geçti.

Arabanin Üzerine Agaç Düsünce Kaymakamlik Harekete Geçti
Kaymakamliktan yapilan açiklamada Hükümet Konagi Bahçesi’nde 13 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapilacak agaç kesimi yapilacagi bildirildi.

Açiklamada, "Hükümet Konagi Bahçesinde yer alan çam ve selvi agaçlarinin mevcut durumlarin saglikli olmadigi, gövde sekil bozuklugu, mantar vb. gibi sebeplerden dolayi gövdelerinde çürümeler meydana geldigi, bazi agaçlarin tamamen kurudugu, bazilarinin ise tepe ve yan dallarinda kurumalar oldugu, içlerinin çürüdügü teknik ekiplerce tespit edilmistir. Söz konusu agaçlarin devrilme ve dal kirilmasi riski tasidigindan can ve mal güvenligini tehdit etmekte ve tehlike arz etmektedir. Nitekim 5 Temmuz 2024 tarihinde ilçemizde meydana gelen siddetli rüzgâr neticesinde Hükümet Konagi’nin bahçesinde bir adet çam agaci çürüme nedeni ile devrilmis ve maddi hasara yol açmistir. Bu itibarla Orman Isletme Sefligi tarafindan yapilan tespitler neticesinde can ve mal güvenligini tehlikeye atan söz konusu agaçlarin kontrollü bir sekilde kesiminin yapilmasina karar verilmistir. Yapilacak kesimin ardindan agaçlandirma projesi ile kesilen agaçlarin yerine ilk asamada essiz peyzaj degeri tasiyacak sekilde yaklasik 7 metre boyunda 10 Adet mavi lagün agaç dikimi yapilacak olup, program çerçevesinde belirtilen alanda yeni agaçlar dikilecektir" denildi.
Kaynak: İHA