Yozgat'ta Kuvvetli Yagisin Getirdigi Hasar Gün Agarinca Ortaya Çikti

Yozgat’ta dün aksamüzeri etkili olan siddetli yagis sonrasi bazi köylerde sel ve taskin olustu. Tarim arazileri, sebze ve meyve ekili alanlar zarar görürken selin boyutu gün agarinca ortaya çikti.

Yozgat'ta Kuvvetli Yagisin Getirdigi Hasar Gün Agarinca Ortaya Çikti
Yozgat’in Sorgun ilçesine bagli Arapli Beldesi dün aksam etkili olan kuvvetli yagis nedeniyle olusan selin yol açtigi hasar, gün isigi ile birlikte ortaya çikti. Arapli Beldesinde bazi evlerin bahçelerini ve zemin katlarini su basti. Belde meydaninin kilit parkeleri yagis nedeniyle sökülürken agaçlar kirildi. Dere kenarlarinda bulunan hububat alanlarinin zarar gördügü kasabada sebze ve meyveler de büyük oranda hasar gördü.

Arapli Belediyesi ekipleri, belde genelinde yogun bir sekilde çalismalarini sürdürdü.

Arapli Beldesinde yasayan Lokman Atil, 45 yildir böyle bir felaket yasamadigini belirterek, “Sebze ve meyve bahçeleri fasulyelerimiz büyük oranda hasar gördü. Dere yataklarina yakin yerlerde sel, ne agaç birakti ne de sebze ve meyve felaketin büyüklügünü gün isiyinca gördük. Tarlalara giden yol sel nedeniyle çöktü, yol diye bir sey kalmadi. Ben Arapli’da hayvancilikta yaptim, tarimla da ugrastim ama bu derece de felaket görmedim. Sel kasabanin içindeki kilitli parke taslarini 2 kilometre mesafeye tasimis. Fasulye bahçelerine kadar götürmüs. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybimizin olmamasi” dedi.

Kaynak: İHA