Yeni Yogun Bakim Ünitesi Ile Birlikte Yüzde 76 Kapasite Artisi Saglanacak

Bilecik Il Saglik Müdürü Ferhat Damkaci, Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde açilacak olan yeni Yogun Bakim Ünitesi ile birlikte yüzde 76 kapasite artisi saglanacagini söyledi.

Yeni Yogun Bakim Ünitesi Ile Birlikte Yüzde 76 Kapasite Artisi Saglanacak
Bilecik Il Saglik Müdürü Ferhat Damkaci, Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin mevcut durumda 300 tescilli yatak ile A1 hizmet rolünde hizmet vermekte oldugunu belirtti.

Damkaci, Yogun Bakim yatak sayilari hakkinda bilgi vererek, "Hastanenin mevcut Yogun Bakim yatak sayilari 33’ü eriskin Yogun Bakim olmak üzere toplam 45 Yogun Bakim yatak kapasitesi ile hizmet verilmektedir. Saglik tesisinin hizmet kapasitesinin arttirilmasi için bakanligimizdan 19 yatakli ek Eriskin Yogun Bakim ve 6 yatakli ek 3’üncü seviye eriskin Kalp ve Damar Cerrahisi Yogun Bakim ünitesi olmak üzere toplam 25 yogun bakim yatak kapasitesi artisi için izin alinmistir. Saglik Bakanligimizca tahsisi yapilan ödenek ile ek yogun bakim olusturulmasi, tadilat ve yapimi için 25 milyon 600 bin TL ve tibbi cihaz, donanimlari için 4 milyon TL olmak üzere toplam 29 milyon 600 bin TL saglik yatirimi gerçeklestirilmistir’’ dedi.



‘Yeni Yogun Bakim Ünitesi ile yüzde 76 kapasite artisi saglanacak’

Damkaci açiklamasinin devaminda, "Ek yogun bakimlarin hizmete açilmasi ile birlikte hastanemizin toplam 45 olan Yogun Bakim yatak kapasitesi yüzde 56 artis ile 70 yataga yükseltilecektir. Eriskin Yogun Bakim kapasitesi olarak degerlendirildiginde 33 eriskin Yogun Bakim yatagi kapasitesi 58 yataga çikartilarak yüzde 76 kapasite artisi saglanacaktir’’ dedi.

Kaynak: İHA