Uluslararasi Usak Tarhana Festivali Için Geri Sayim Basladi

Mutfaklarin sahi, sifa kaynagi tarhananin yani sira çesitli söylesilerin, konserlerin, yarismalarin ve etkinliklerin yer alacagi Uluslararasi Usak Tarhana Festivali 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Yesil Karaagaç Dogal Yasam Merkezi’nde vatandaslar ile bulusacak.

Uluslararasi Usak Tarhana Festivali Için Geri Sayim Basladi


Bu görkemli festival için uzun süredir hazirliklarini sürdüren Usak Belediyesi, Usak’in gastronomik degerlerini ön plana çikarmak, Usak tarhanasini dünyaya tanitmak için tarhana festivali düzenlenecegini ve özel olarak hazirlanan 30 tonluk kazanda tarhana çorbasi pisirilerek Guinness Rekorlar Kitabina gireceklerini belirtmisti.

Renkli etkinlikler festival boyunca devam edecek

Üç gün boyunca sürecek festivalde alana kurulacak olan Waterball’dan Balon Futboluna, Offroad’dan Kickboks’a sürekli etkinliklerin yani sira; Sümer Ezgü, Türkü Akbayram, Onur Akin ve yerel sanatçilar da sahnede yerlerini alacak. Yediden yetmise her kesime hitap etmeyi amaçlayan bu festivale tüm vatandaslarin katilim saglayabilmesi için Usak Belediyesi saat 16.00 itibari ile ücretsiz servis hizmeti verecek.

Cografi tescile sahip Usak tarhanasini tüm dünyaya duyurmak için Uluslararasi Usak Tarhana Festivali’ni düzenleyen Usak Belediye Baskani Özkan Yalim; “Bölgemizin kültürel degeri olan, geçmisten günümüze atalarimizdan miras olarak kalan bu degeri tüm dünyaya tanitmayi hedefliyor, tüm hemsehrilerimizi bu cosku dolu buram buram tarhana kokan festivale bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA