Üç Akademik Dev'den Istanbul'un Kurulus Mitlerine Belgesel Yolculugu

Istanbul’un kurulus mitolojileri, uluslararasi akademik is birligiyle hazirlanan bir belgeselde hayat buluyor. Altinbas Üniversitesi, Princeton Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nden ögretim üyelerinin katilimiyla yürütülen proje, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Istanbul’un kurulus efsanelerini derinlerine inecek.

Üç Akademik Dev'den Istanbul'un Kurulus Mitlerine Belgesel Yolculugu
Belgesel projesinde, Altinbas Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Avci, Princeton Üniversitesi Antropoloji Bölümü ögretim üyesi Dr. Onur Günay ve Harvard Üniversitesi Ortadogu Çalismalari Merkezi Müdürü ve Tarih Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Cemal Kafadar birlikte çalisiyor. Proje, Istanbul’un kadim kurulus hikayelerini modern bir bakis açisiyla ele almayi hedefliyor.

Haziran ayinda Harvard Üniversitesi Ortadogu Çalismalari Merkezi tarafindan düzenlenen iki haftalik gezici yaz seminerine davet edilen akademisyenler, Prof. Dr. Cemal Kafadar’in rehberliginde Marmara Bölgesi’nde önemli yerlesim yerlerini ziyaret etti. Seminerin 8 günü boyunca antik, orta çag ve erken modern dönemlere ait önemli bölgelerde çekimler yaparak, bu dönemlerin Istanbul’un kurulus mitolojisi üzerindeki etkilerini belgelediler.

Sehrin zengin tarihine ve mitolojik geçmisine isik tutulacak

Belgesel ekibi ayrica Marmara Bölgesi gezisinin ardindan çalismalarina Istanbul’da devam ediyor. Istanbul’un tarihi yarimadasi ve çevresindeki önemli mekanlarda çekimler yaparak, sehrin kurulus efsanelerini detayli bir sekilde belgelemeyi sürdürüyorlar. Belgeselin, Istanbul’un zengin tarihine isik tutacak ve izleyicilere sehrin mitolojik geçmisini kesfetme firsati sunacak önemli bir eser olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA