Tuvalette Dogurdugu Bebegini Çöpe Atan Anne, 'Pismanim' Diyerek Tahliyesini Istedi

Kastamonu’da 9 ay boyunca hamileligini ailesinden saklayarak tuvalette dogurdugu bebegi posete sarip çöp konteynerinin yanina birakan kadin, “Pismanim” diyerek tahliyesini istedi.

Tuvalette Dogurdugu Bebegini Çöpe Atan Anne, 'Pismanim' Diyerek Tahliyesini Istedi
Olay, 2 Kasim 2023 tarihinde Kastamonu il merkezi Kuzeykent Mahallesi’nde Karadut Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaslar tarafindan çöp konteynerinin yaninda çöp posetine sarili vaziyette erkek bebek bulundu. Saglik ekipleri tarafindan Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesinde ilk müdahalesinin ardindan yeni dogan erkek bebek, hayata döndürüldü. Olayin ardindan Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismalar neticesinde, çöpte bulunan bebegin annesinin Cansu Ç. oldugu tespit edildi. Ailesinden habersiz tuvalette dogum yaptigi belirlenen Cansu Ç. tutuklandi. Tedavi altina alinan bebegin ise Ankara’daki tedavisinin ardindan sagligina kavustugu ögrenildi.

Tahliyesini istedi

Olayin ardindan Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde, Cansu Ç. (18) hakkinda “kendini savunamayacak yakin akrabayi öldürme” suçlamasiyla açilan davanin görüsülmesine devam edildi. Durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden SEGBIS araciligi ile katilan Cansu Ç. savunma yapti. Çok pisman oldugunu söyleyen Cansu Ç., “Tahliyemi ya da ev hapsi cezasi verilmesini istiyorum” dedi.



"Babam çöpü atarken posetin agzini baglamis olabilir”

Tanik beyanlarina karsi kendisini savunan Cansu Ç., “Evde babama poseti verirken agzi açikti. Babam çöpü atarken posetin agzini baglamis olabilir” diye konustu.



"Odun toplarken bebek sesi duyduk"

Taniklardan Cansu Ç.’nin kiz kardesi Canan ile agabeyleri Ceyhun ve Cihan Ç. ise, kardeslerinin hamile oldugunu hiç anlamadiklarini, olayi polis geldiginde ögrendiklerini belirtti.

Taniklardan Burak K. de çöp konteynerinin yanina odun almaya gittiklerini belirterek, “Çöp konteynerinin yaninda çöp kovasi bulunuyordu. Odun toplarken bebek sesi duyduk. Posetin agizini açtik. Poseti açinca içinden bebek bacagi çikti. Sonrasinda hemen polisi arayip ihbarda bulunduk. Posetin agzi kapaliydi. Biz poseti açinca posetten bebek bacagi disari çikti. Sonra bebek hareket etmeye basladi.

Biz önce kedi zannettik ama posetten bebek çikti” seklinde konustu.



"Biz posetin agzini açinca hareket etmeye basladi"

Taniklardan Ismail K. ise, “Biz, aksamlari hali sahanin önünde ates yakiyoruz. Odun almamiz gerekti. Çöp konteynerinin yaninda çok fazla odun vardi. Ben de arkadaslari odun almalari için çöpün yanina gönderdim. Çöp agzina kadar doluydu. Arkadaslarda çöpte kedi görmüsler. Çöp konteynerin yaninda da çöp kutusu vardi. Arkadaslarimiz kediyi kontrol ederken posetten ses geldigini duymuslar. Posetin agzini açinca da içinden bebek bacagi disari çikmis. Sonra bana seslendiler, dayi buraya gel diye. Yanlarina gittigimde posetin agzini açip baktik içinde bebek var. Bebek aglamiyordu. Biz posetin agzini açinca hareket etmeye basladi.

Sonra ambulansi aradik. Bebek basinin üzerine dogru atilmis gibi duruyordu. Daha göbek bagi da kesilmemisti” ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, Cansu Ç.’nin tutuklulugunun devamina karar verdi. Bebegin saglik durumu ile ilgili rapor alinmasi için talepte bulunulmasini isteyen mahkeme heyeti, iddianamenin hazirlanabilmesi için dosyanin Cumhuriyet savcisina teslim edilmesine karar vererek durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA