SUBÜ Ve AZTU Is Birligi Protokolü Imzaladi

SUBÜ ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi arasinda lisans ve lisansüstü düzeyde ortak çalismalar yapilmasindan personel hareketliligine kadar genis bir çerçeveyi kapsayan is birligi protokolü imzalandi.

SUBÜ Ve AZTU Is Birligi Protokolü Imzaladi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi (AZTU) arasinda is birligi protokolü imzalandi. SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, AZTU Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Subhan Namazov ve SUBÜ Robot Teknolojileri ve Akilli Sistemler Uygulama ve Arastirma Merkezi (ROTASAM) Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Gökhan Atali’nin katilimiyla SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik tarafindan imza altina alinan protokol, daha sonra Bakü’de AZTU Rektörü Prof. Dr. Vilayat Veliyev tarafindan imzalandi. Protokolle; ortak arastirma çalismalari yapilabilecek ve ders verilebilecek. Lisansüstü tez danismanligi, doktora ögrencisi degisimi ve doktora tezlerinde ortak danismanlik mümkün olacak. Ortak seminer, konferans ve akademik bulusmalar ile kisa süreli egitim programlari ve atölyeler düzenlenebilecek. Ortak akademik ve bilimsel yayinlar hazirlanabilecek. Karsilikli akademisyen ve ögrenci hareketliligi saglanabilecek. Yayinlanmis akademik materyallerin ve diger bilgi kaynaklarinin paylasimi yapilabilecek.

Imzalanan protokole iliskin degerlendirmelerde bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Arnavutluk’ta imzaladigimiz iki protokolün ardindan kisa süre içerisinde imzaladigimiz üçüncü protokolümüz oldu. Bunlarin özellikle gönül cografyamizdan olmasi ve birlikte is yapabilme kapasitemizin artmasi bizler için oldukça önemli. Akademik anlamda el birligiyle atacagimiz adimlarin hepimize büyük faydalar verecegine ve bilimsel anlamda ilerlememize katki saglayacagina inaniyoruz. Bunun sahaya yansimasi son zamanlarda görülüyor. Ivmeyi daha yukarilara tasimak için birlikte hareket etmek ve çalismak bizlere güzel firsatlar saglayacaktir. Bu anlamda dost ve kardes Azerbaycan’dan bir üniversite ile daha genis kapsamli is birligi yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu birliktelikte emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA