Oteller Için Siber Güvenlik Uyarisi

Fazlanet Bilgi Teknolojileri CTO’su Baris Bayram, otel ve konaklama isletmelerinin siber güvenligini saglamak adina firewall kullaniminin hayati öneme sahip olduguna isaret etti. Bayram, otellerin teknolojiyi yogun bir sekilde kullandiklarini ve bu durumun siber saldirilar için bir açik hedef olusturdugunu belirtti.

Oteller Için Siber Güvenlik Uyarisi
Özellikle wi-fi hizmetleri gibi müsteri odakli teknolojilerin siber saldirganlarin ilgisini çektigini ifade eden Bayram, “Güvenlik duvari kullanimi, ag güvenliginin saglanmasinda kritik bir öneme sahiptir. Fazlanet Bilgi Teknolojileri olarak, Timus tarafindan üretilen Berqnet Firewall kurulumu yaparak müsterilerimizin verilerini ve BT altyapilarini koruma altina aliyoruz,” dedi.



Yasal yükümlülükler ve firewall kullanimi

Baris Bayram, otel ve konaklama isletmelerinin müsterilerinin hassas verilerini korumalarinin yasal bir zorunluluk oldugunu belirtti.

Bayram, 5651 sayili Loglama Kanunu’na uygun olarak tüm baglanti kayitlarinin güvenli bir sekilde saklanmasi ve gerektiginde adli mercilere sunulabilmesi için firewall, hotspot ve 5651 sayili yasaya uygun loglama kullaniminin sart oldugunu kaydederek, “Firewall cihazlari, yalnizca siber saldirilari engellemekle kalmaz, ayni zamanda kullanicilarin güvenli internet erisimini de saglar." diye ekledi.

Büyük otel zincirleri hedefte

Geçtigimiz yillarda dünya çapinda büyük otel zincirlerinin siber saldirilara maruz kaldigini hatirlatan Bayram, büyük otel zincirlerine yapilan saldirilarin milyonlarca misafirin kisisel ve finansal bilgilerinin çalinmasina sebep olabildigini belirtti.

Bu tür olaylarin, siber güvenligin önemini bir kez daha gözler önüne serdigini vurgulayan Bayram, “Büyük veya küçük ölçekli tüm otel ve konaklama isletmeleri, siber saldirilara karsi savunmasizdir ve gerekli önlemleri almak zorundadir," ifadelerini kullandi.

Masraftan kaçarken büyük bedeller ödemeyin

Baris Bayram, Fazlanet olarak sunduklari hizmetlerin önemine dikkat çekerek, "Biz, Timus’un Berqnet Firewall çözümleri ile müsterilerimize en yüksek düzeyde güvenlik saglamayi taahhüt ediyoruz. BT altyapilarinin korunmasi, müsteri verilerinin güvenligi ve yasal uyumluluk konusunda isletmelere tam destek veriyoruz. Siber güvenlik, müsteri memnuniyeti ve isletme kârliligi için vazgeçilmez bir unsurdur." dedi.



Sigorta güvencesi ile tam kapsamli koruma

Baris Bayram, Fazlanet Bilgi Teknolojileri A.S. olarak oteller için güvenlik sigortasi konusunda da çözüm ortaklari ile hizmet verdiklerini belirterek, “Müsterilerimizin BT altyapilarinin korunmasi hem de muhtemel yasal yaptirimlarda sigorta güvencesinde olmasi için her türlü danismanlik hizmetini veriyoruz. Bilgi güvenligi çok kapsamli bir konudur. Bu konuda yasayabileceginiz sorunlari ve önceden alinmasi gerekli tedbirleri sakin hafife almayin” dedi.

Baris Bayram, otel ve konaklama isletmelerinin siber güvenlik konusundaki farkindaliklarini artirmayi ve bu alandaki en iyi uygulamalari hayata geçirmelerini hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA