Kaymakam Ayhan Akpay 4 Yil Görev Yaptigi Osmancik'tan Ayrildi

Çorum’un Osmancik ilçesinde 4 yildir görev yapan Kaymakam Ayhan Akpay’in Hatay’in Kirikhan ilçesine tayini çikmasindan dolayi veda yemegi düzenlendi. Akpay, kendisini Osmancikli gibi hissettigini ifade ederek duygu yüklü bir konusma gerçeklestirdi.

Kaymakam Ayhan Akpay 4 Yil Görev Yaptigi Osmancik'tan Ayrildi
2020 yilinin Temmuz ayindan bu yana Osmancik Kaymakamligi görevini yürüten Ayhan Akpay’in Mülki Idare Amirleri Atama Kararnamesi, kapsaminda Hatay’in Kirikhan ilçesine tayini çikti. Görev yaptigi süre boyunca sicak kanliligi ile Osmancik’ta oldukça sevilen, Kaymakam Akpay adina veda yemegi düzenlendi.

Asya Tesislerinde düzenlenen veda yemegine AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oguzhan Kaya, Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör, savci ve hakimler, kamu kurumlari amirleri, sivil toplum örgütleri baskanlari, siyasi parti baskanlari, muhtarlar ve çok sayida davetli katildi.

Veda yemeginde Çorum Milletvekili Av. Oguzhan Kaya, Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör ve Kaymakam Akpay birer konusma yapti.

’Tasin altina elini degil gövdesini koydu’

Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör, Kaymakam Akpay’in tasin altina elini degil, gövdesini koydugunu belirterek; “Osmancik için elini tasin altina degil gövdesini koydu. Beraber çok güzel islere imza attik. Mevla’m gidecegi yerde de burada gösterdigi basarinin daha fazlasini orada gösterecegine inaniyorum. Yolu, bahti açik olsun, daha üst makamlarda görmeyi Osmancikli olarak bizlerin görmesi nasip olsun” dedi.



’Esine ender rastlanacak kaymakamlardan birisi Ayhan Akpay’dir’’

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oguzhan Kaya, Ayhan Akpay’in Türkiye’de esine ender rastlanabilen Kaymakamlardan biri oldugunu vurguladigi konusmasinda; “Bugün hüzünlü bir gündeyiz. Ilçemizi kendi evi, kendi isyeri gibi gözetmis, gidecegini bildigi halde birçok hizmetin devam etmesi için her an çaba göstermis, Sehit anne ve babalarin evlerinde onlarin evladi olmus, yaslilarin yaninda onlarin bakicisi olmus, muhtarlarin her zaman yanlarinda olmus, esnaflarimizin her zaman hizmetinde bulunmus, sehrin gençleri, gelecegi için, bunlari da yapalim diye heyecan duyan, bizden daha fazla proje üreten, bunlari yapalim dedigimizde hiçbir zaman mazeret degil çözüm üreten Türkiye’de esine ender rastlanan kaymakamlardan biriyle 4 yil boyunca çalistik. Biz ondan raziyiz, Allah’ta ondan razi olsun.

Hizmetleri, gösterdigi liyakatle, yaptigi islerle, attigi imzalarla buradaki herkese örnek olmasi gereken birisidir. Bir makamda oturmak risk almaktir, is görmektir, is yapmaktir. Birçok konuda kaymakam beyin emegi fazladir. Biz onun zamanini alirken ailesi de ona anlayis gösterdi, ailesine de tesekkür ediyoruz. Hükümetimiz, Cumhurbaskanimiz, Osmancik halki ve sahsim adina kendisine çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

’Farkinda olmadan Osmancikli olmusuz’

Veda yemegine esi Senem Akpay ile katilan Ayhan Akpay; “Farkinda olmadan Osmancikli olmusuz” diyerek, gidecegi yerde kapisinin ve gönlünün Osmanciklilara her zaman açik oldugunu söyledi.



Akpay yemegin ardindan yaptigi veda konusmasinda, “Osmancik’ta 4 yil görev yaptim. Göreve baslamamizla birlikte Milletvekilimiz ve tüm Osmancikli hemserilerimiz ile çok güzel islere imza atmaya çalistik. Milletvekilimiz de Osmancik için en büyük destegi verenlerden birisidir. Bizlere her zaman destek oldu, bizler de o destegi bosa çikarmamak adina Osmancik’a her yönden hizmet etmeye çalistik.

Belediye baskanimiz ve ekibiyle 4 yil boyunca uyumlu bir çalisma ortami yakaladigimiz için tesekkür ediyorum. Askla, sevkle çalisarak buradaki görevimizi tamamladik.

Geriye dogru baktigimda iyi ki Osmancik’a gelmis, sizler gibi güzel insanlarla tanismis ve bu ilçede görev yapmisim, diyorum. Insallah gittigim ilçeden de ayni duygularla ayrilirim. Aslinda farkinda olmadan Osmancikli olmusuz, çarsiya, pazara çiktigimda kendimi sizler gibi hissettim. Vedalar zor. Insallah Osmancik’ta hos bir seda birakmisizdir. Gittigimiz yerde de kapimiz, gönlümüz siz degerli hemserilerimize açik“ diyerek katilimda bulunan herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA