KARDÖKMAK AS., TEKNOPARK Istanbul'da Yeni Ofisini Açti

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari’na (KARDEMIR) bagli kurulus olan KARDÖKMAK AS. demir çelik sektöründeki rekabet gücünü artirma hedefiyle Istanbul’da yeni ofisini açti.

KARDÖKMAK AS., TEKNOPARK Istanbul'da Yeni Ofisini Açti
Açilis törenine KARDEMIR ve KARDÖKMAK AS. Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, TEKNOPARK Istanbul Yönetim Kurulu Baskani Metin Yerebakan, Istanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, sirketin üst düzey yöneticileri katildi.

Açilis konusmasini yapan Demir, “Cumhuriyetin ilk yillarinda kurulan ve ülkemizin sanayi dönüsümüne büyük katki saglayan Kardemir’in bagli kurulusu KARDÖKMAK olarak, mühendislik ve Ar-Ge çalismalarinda yeni bir asamaya geçiyoruz. Üretim altyapimizi güçlendirerek, kendi know-how’imizi gelistiren bir mühendislik sirketine dönüsmeyi hedefliyoruz” dedi.

Son yillarda yapilan yatirimlara dikkat çeken Demir, dövme altyapisinin kuruldugunu ve geçen yil 2 bin 500 ton kapasiteli bir presin açilisinin yapildigini belirtti.

Baskan Demir, enerji, demiryollari ve savunma sanayi gibi birçok alana hizmet vermeyi amaçlayan bu tesisin, yerli ve milli demiryolu tekerleginin aks montajlarini yaparak ürünlerin katma degerini artirmayi planladigini söyledi.



KARDEMIR VE KARDÖKMAK is birligi ile vasifli çelik grubunun kurulacagini açiklayan Demir, ülkenin ihtiyaci olan çeliklerin üretiminin yani sira alasimli çeliklerin gelistirilmesi için ArGe çalismalarinin yapilacagini aktardi.

Demir, “TEKNOPARK ofisimizde hidrojenin demir çelik üretiminde kullanim alanini genisleterek yesil çelik üretimine katki saglayacak projeler gelistirecegiz. Pilot ölçekli tesisler yaparak tüm fabrikanin simülasyon ve analizlerini gerçeklestirecegiz. Bu çiktilari endüstride kullanacagiz” dedi.

Kaynak: İHA