Geleneksel Sanatlarda Gençler Yeteneklerini Kesfediyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Genç Atölye’de ögrencilere çini ve rika yazimini ögretiyor. Çocuklarin ve gençlerin yeteneklerini kesfettigi derste el emegi, göz nuru eserler ortaya çikti. 6’ncisi düzenlenen atölye bu yil da sanat, kültür ve bilgi isiginda geçiyor.

Geleneksel Sanatlarda Gençler Yeteneklerini Kesfediyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin bu yil 6’ncisini düzenledigi ‘Genç Atölye’ egitimler bilgiyle, sanatla ve eglenceyle geçiyor. 15 ve 21 yas araligindaki gençlerin güçlü bir arkadaslik bagi kurdugu ve yaz boyunca keyifli vakit geçirdigi atölyelerde yetenekler ön plana çikiyor. Geziden, konferansa ve söylesiye, geleneksel sanatlardan tarihe ve sinemaya kadar birçok bulusmaya sahne olan Genç Atölye’nin son dersi çini seramik ve rika yazimi denemeleriyle geçti.

Büyüksehir Geleneksel Sanatlar Ihtisas Merkezi’nin misafir ettigi atölye ögrencileri çini sanatini canlandirdi, rika yazimi konusunda egitimler aldi. Sanatin, kültürel degerlerin can buldugu deste birçok ögrenci yeni yeteneklerini fark etti. Henüz ilk denemelerde ortaya çikarilan eserler ise görenleri hayran birakti. Atölye farkli ortamlarda, farkli deneyimlerle devam edecek. Büyüksehir’den yapilan açiklamada, “Geçmisten günümüze kadar neredeyse hiç bozulmadan ve daima geliserek gelen geleneksel sanatlarimizi sürdürmek adina gençlerimize çini seramik ve rika yazim egitimlerinde bulusturuyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü asiliyoruz. Genç Atölye egitimlerimizle gençlerin yaninda olmaya devam edecegiz” denildi.
Kaynak: İHA