DPÜ'de Kütahya'nin Ilk Çocuk Üniversitesi Açiliyor

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin (DPÜ) 3. ve 4. sinifi tamamlayan ilkögretim ögrencilerine bilimden sanata, spordan teknolojiye kadar pek çok alanda egitim verilecegi çocuk üniversitesi için ön kayitlarin basladigi bildirildi.

DPÜ'de Kütahya'nin Ilk Çocuk Üniversitesi Açiliyor
Konuyla ilgili DPÜ’den yapilan açiklamada, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi bünyesinde, 30 Temmuz - 16 Agustos tarihleri arasinda, 19 farkli ders ile açilacak olan Çocuk Üniversitesi’nin, çocuklari erken dönemde üniversite ortami ile tanistiracagi kaydedildi.

DPÜ’nün ilkögretim 3. ve 4. siniflari bitiren ögrencilere yönelik olarak hazirladigi Çocuk Üniversitesi, çocuklara bilimsel ve özgür düsünme ortami sunacak. DPÜ’de görev yapan 19 farkli akademisyenden teknoloji, kültür-sanat, spor alanlardan önemli bilgiler alacak olan ögrenciler, DPÜ Çocuk Üniversitesi ile bilimin eglenceli yüzü ile tanisacaklar.

Üç haftaya yayilan dersler boyunca ögrenciler, tiyatro ve drama, müzik, zeka oyunlari, Ingilizce, robotik, yapay zeka, yazilim, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, voleybol, jimnastik, yüzme, seramik, resim, ebru, çizgi film, animasyon ile motivasyon ve iletisim gibi birçok farkli alana yönelik derslere girecekler.
Kaynak: İHA