Deri Kemer Üzerine Hayalleri Isliyor

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde, Ramazan Meyde isimli maden isçisi, hobi olarak basladigi deri kemer yapimi ile hem sanati hem de zanaati bir araya getiriyor.

Deri Kemer Üzerine Hayalleri Isliyor
El yapimi deri kemerlerin üzerine isim ve birçok desen isleyen, ayni zamanda Hacikebir Rahvan Atlari Kulübü Baskani 42 yasindaki Ramazan Meyde, henüz 3 ay önce is arkadasi Hasan Hüseyin Karatepe’den ögrendigi ifade etti.

Meyde, "Üç ay öncesine kadar ham deriye hiç dokunmadim. Kendi çapimda kara kalem çalismalarim vardi, Hasan Hüseyin Karatepe ustam bu isle beni tanistirdi. Ilk önce kendi ogluma kemer yaptim. Daha sonra yaptigim bu deri dövme craft (Zanaat) isinden baska arkadaslar da istedi. Baskalari da isteyince bu is büyüdü ve birçok arkadasa onlarca kemer yaptim. Türkiye’nin bir çok ilindeki arkadaslara istedikleri desen ve isimlerle deri kemer yaptim. Birçok arkadasa 200 -300 çesit desen seçenegi sunarak istedikleri desen, yazi, renk ve boyutta kemer hazirladim. Ülkemizde ölmüs bir zanaati yeniden canlandirmaya çalisiyoruz. Insallah, atalarimizin da yaptigi ve bizim de ögrendigimiz bu isi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" diye konustu.

Ramazan Meyde, ayni kurum ve ayni birimde birlikte çalistigi ustasi Hasan Hüseyin Karatepe’ye desteklerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA