Denize Kiyisi Olmayan Sivas'ta Anadolu'nun En Büyük Adasi Satildi

Zenginler ada satin alip üzerinde tatil köyü kurarken, Bozkirda ada satin alan Sanliurfali genç üretici adaya 10 bin kayisi agaci dikti.

Denize Kiyisi Olmayan Sivas'ta Anadolu'nun En Büyük Adasi Satildi
Sivas’in Susehri ilçesindeki Kiliçkaya Baraji’nda bulunan bin dönümlük ada yaklasik 4 yil önce satisa çikarilmisti. Uzun bir süre satilmayi bekleyen ada, Sanliurfa’da yasayan genç üretici Ferzan Durmaz tarafindan fark edildi. Sivas’in çesitli ilçelerinde de tarimsal faaliyetler yürüten Durmaz, televizyon haberlerinde gördügü satilik adayi almaya karar verdi. Ada sahibi ile iletisime geçen Durmaz, ada üzerindeki 684 dönümlük tapulu alani satin alarak denize kiyisi olmayan Sivas’ta ada sahibi oldu.

Zenginler satin aldiklari adalarda tatil köyleri kurarken genç çiftçi adaya, 10 bin adet kayisi fidani dikti ve ayçiçegi ekti. Anadolu’daki en büyük adanin sahibi olan Ferzan Durmaz, çevre köy sakinlerinin de destegini alarak tarimsal üretimin yani sira adada hayvansal üretim de yapmayi amaçliyor.

Tarimsal maksatli ada satin aldi

Adanin satisa sunuldugunu haberlerde gördügünü ifade eden Ferzan Durmaz, “Biz televizyondan gördük. Bir yil bir buçuk yil önce satis haberi yapilmisti. Televizyonda denk geldik. Tarim arazisi diye geçiyor. Degerlendirdik, ayçiçegi ve kayisi agaçlari ektik. O sekilde degerlendirmeye çalisiyoruz elimizden geldigince. Biz tarim amaçli aldik. Bu sekilde de degerlendirdik. Çiftçilik de azaliyor, tarima kazandiralim dedik biz burayi. Bu sekilde düsündük. Denizi olmayan Sivas’ta ada sahibi olmak bizi mutlu etti açikçasi. Tarimsal faaliyetlere devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Anadolu’nun en büyük adasi

Ada sahibi Ferzan Durmaz ile çalismalar yürüten Hüseyin Keles ise, “Ada yaklasik bin dönümden olusuyor. Su an ekilebilir arazi olarak yedi yüz küsur dönüm bir arazisi var. Ay çekirdegi ektik ve kayisi agaç ektik. Fidan su an evet gördügünüz gibi. Urfa’dan abim Ferzan onlarla beraber onlar aldi burayi. Biz de Elimizden geldigi kadar onlara yardimci oluyoruz. Ilk hasadi bu sene çikaracagiz. Burasi Anadolu’nun en büyük adasi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA