Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali 25'Inci Kez Kapilarini Açiyor

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 25. kez düzenlenecek. Dünyanin en iyi festivalinde 75 ülkeden bin 200 kültür ve sanat elçisi bulusacak.

Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali 25'Inci Kez Kapilarini Açiyor
Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi isbirligiyle 24 Temmuz- 3 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesecek olan festival, bu yil da Istanbullulara unutulmaz günler yasatacak. 25. Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yil da birbirinden dikkat çekici uluslararasi etkinlige ev sahipligi yapacak. Uluslararasi Heykel Sempozyumu, Uluslararasi Güler Ertan Fotograf Yarismasi, Uluslararasi Altinköprü Halk Danslari Yarismasi, Uluslararasi El Sanatlari Sergisi, Uluslararasi Nakis Çalistayi, Uluslararasi Kukla Atölyesi, Uluslararasi Çocuk El Sanatlari Atölyesi, halk konserleri, su gösterileri gibi etkinlikler ile dolu dolu olan festival de ilgi çekici sergilerde bulunacak.

Anadolu Atesi 25. yasini kutlayacak

Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 29 Temmuz Pazartesi günü Mimar Sinan’in eserleri ile anlam kazanan tarihi Kültürpark’ta gerçeklestirilecek görkemli törenle resmi olarak açilacak. Tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinde katilimci 75 ülkenin bayraklari ile yapilacak Bayrak Seremonisinin ardindan Büyükçekmece Gölü üzerinde yapilacak dans, su, isik ve flyboard gösterileri ile nefesleri kesecek. Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da IBB Baskani Ekrem Imamoglu ve davetlilerin katilimiyla gerçeklesecek resmi açilis töreninde bu yil 25. yilini kutlayan Anadolu Atesi ve Altinköprü Halk Danslari Toplulugu ortak projesi olan “Adimlarla Çalismak” gösterisi sahnelenecek.

Festival Istanbul’a yayiliyor

25. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda bu yil festivale katilan ülkelerin dans gruplari, el sanatlari atölyeleri ile IBB THM Toplulugu, IBB TSM Toplulugu, IBB Bandosu ve IBB Mehteraninin katilimiyla Istanbul’a yayilacak. Ekipler, festival süresince Istanbul’un fakli ilçelerindeki meydanlar ve kültürel mekanlarda bölge halkina yönelik gösteriler düzenleyecek. Kültür, sanat ve dans gösterileriyle bir kez daha “Dünyanin En Iyi Kültür ve Sanat Festivali” ödülüne göz kirpan festival 3 Agustos Cumartesi gecesi muhtesem bir kapanis gösteriyle son bulacak. 25. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin basin lansmani 18 Temmuz Persembe günü ArtIstanbul Feshane’de gerçeklesecek.

9 kez üst üste “Dünyanin En Iyi Festivali” ödülü

2000 yilinda baslayan ve 2003 yilinda Birlesmis Milletlerin UNESCO’ya bagli Dünya Dans Festivalleri Birligine üye olan Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye’de CIOFF’a ilk üye olan A Kategorisindeki tek festival. Bu yil 25’incisi düzenlenecek olan festival Uluslararasi Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) ve Uluslararasi Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) tarafindan 9 kez “Dünyanin En Iyi Kültür ve Sanat Festivali” ödülüne layik görüldü.

Kaynak: İHA