Seçimlerde Ekonomik Vaatleriyle Dikkat Çekmisti, Suya Zam Geldi

Sivas’ta bugün düzenlenen belediye meclis toplantisinda sebeke suyuna yüzde 38 zam yapildi.

Seçimlerde Ekonomik Vaatleriyle Dikkat Çekmisti, Suya Zam Geldi
Sivas Belediyesi 2024 yili Temmuz ayi Meclis Toplantisi 2. birlesimi Belediye Baskani Dr. Adem Uzun baskanliginda gerçeklestirildi.

Düzenlenen belediye meclis toplantisinda sebeke suyuna yüzde 38 zam, oy çoklugu ile kabul edildi. Yeni düzenlemeye göre, meskenlerde 1 ton suyun fiyati 13 liraya, is yerlerinde ise 18 liraya yükseldi. Göreve geleli yaklasik 3 ay olan Baskan Uzun’un; dar gelirli ailelere maddi katki, kadin ve genç girisimcilere hibe destegi, üniversite ögrencilerine burs imkani ve emeklilere aylik 2 bin lira gibi vaatleri gerçeklestiremeyip suya yüzde 38 zam yapmasi tepkiyle karsilandi.

“Ciddi bir zam degil”

Verilen zammin ciddi bir zam olmadigini belirten Baskan Uzun, “Insanlar hali, kilim, yün, araba yikiyor. Diyoruz ki yapmayin. Verilen zam ciddi bir zam degil. Ama diyoruz ki en azindan insanlari belki biraz vazgeçirir. Su maliyeti su an 17 lira 50 kurus. Vatandaslarimizdan özellikle sunu istiyoruz su konusunda hassas olsunlar. Sivas’in gelecekteki en büyük sorunu yine su sorunu olacak gibi duruyor. Gerekli strateji ve planlamalarimizi yapiyoruz. Önlemlerimizi alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA