Milletvekili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Kalici Konutlarimizda Çalismalar Tüm Hiziyla Devam Ediyor'

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesi Malatya’da kalici konutlarin insasinin tüm hiziyla devam ettigini belirterek, Yesilyurt Ikizce’de bin 180 konutta sona gelindigini söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Kalici Konutlarimizda Çalismalar Tüm Hiziyla Devam Ediyor'
6 Subat 2023 depremlerinde büyük ölçekte etkilenen Malatya’da, kenttin yeniden imari, insasi ve ihyasi için baslatilan çalismalar araliksiz devam ediyor. Yesilyurt-Ikizce Mahallesi’nde yapimi devam eden deprem konut alaninda beraberinde AK Parti Il Baskan Yardimcisi Refik Sekerci ile birlikte incelemelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 1. Bölge 1. Etap bin 180 konut çalismalarinda sona yaklasildigini, 2. etap çalismalarina ise hiz verildigini söyledi.



“Iki bin 274 konutun insasi devam ediyor”

Bölgeye her iki etapta toplamda 2 bin 274 adet afet konutunun insa edilecegini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, “Bu konutlarin yasam alani oldugunu insallah 2025’in ilk çeyreginde görmüs olacagiz. TOKI eli ile yapilan konutlarimiz bazi alanlardaki ticarethanelerimiz ve içerisinde yer almasi gereken sosyal donati alanlarimizla birlikte yeni yasam alanlarimiz kendi özgün ruhunu kisa bir zaman içerisinde bulacak insallah bu noktada güzel bir bilgiyi paylasmak isterim ikizce birinci bölgedeki okul Insaatimiza da es zamanli bir sekilde baslamis bulunmaktayiz” ifadelerini kullandi.

Ikizce ziyaretleri ardindan AK Parti Il Baskan Yardimcisi Refik Sekerci, Il Kadin Kollari Baskani Esin Tanriverdi, Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci ile birlikte Zaviye Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Milletvekili Ölmeztoprak burada yaptigi konusmada, “ Zaviye Mahallemizde hemserilerimizle bulustuk. Mahallemizde devam eden rezerv alan çalismalari ile ilgili tüm bilgilendirmelerimizle birlikte mahallemizin diger ihtiyaçlarini da not aldik ve ilgili yerlerle temaslarimiz devam ediyor. Deprem sonrasi imar ve insa çalismalarinda son depremzede vatandasimizin da mutlulugunu esas alarak hizla kostugumuz bu yolda en olumlu sonuçlari almak tek gayemiz birlikte basaracagiz insallah” dedi.



Yesilyurt Yakinca Mahallesi’nde Merkez 5-6-7 ve 8. bölgelerde bin 80 adet konut ve 57 adet is yeri insaati ile altyapi çalismalarinin sürdügünü ifade eden Ölmeztoprak, çalismalarin biran önce tamamlanmasi için tüm gayretin gösterildigini söyledi.



“STK’larimiz ve kanaat önderlerimizle istisarelerimiz sürecek”

Cem Vakfi Malatya Sube Baskani Esref Dogan’i da ikametinde ziyaret ederek bir süre görüsen AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle düzenli istisare halinde bulunacaklarini belirterek, "Muharrem ayinin gelisi ile birlikte hem hayir dualarimiza birlikte amin diyelim hem de Malatya’miz ile ilgili genis bir açidan ve samimi bir üslupla 6 Subat sonrasi yapilanlar ve yapilmasi gerekenler ve Cem Vakfi’nin çalismalari ile ilgili saygideger Esref abimizin fikirleri ile istisare edelim istedik. Saygideger esi ve evladinin misafirperverlikleri için çok tesekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

“Sorunsuz bir saglik hizmetini devam ettirecegiz”

Turgut Özal Tip Merkezi’ne de ziyaret düzenleyen Milletvekili Ölmeztoprak, pediatri bölümünde tedavi gören çocuklarla yakindan ilgilendi. Ziyarete iliskin açiklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, "Pediatri servisimizde sifa bulabilmek için tedavi gören evlatlarimizi ziyaret ettik. Geçmis olsun dileginde bulunurken, yüreklerine dokunacak tek seyin sevgi oldugu bilinci ile geleceklerine dair en güzel kapilarin aralanmasinda bir vesile de biz olabilirsek ne mutlu bize. Saglikli bir gelecek, saglikli bir ruhsal ve fizyolojik yapi her evladimizin en büyük hakki. Bu noktada emek veren, katki sunan herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz ve Cenabi Hakk’tan tüm evlatlarimiza acil sifalar niyaz ederken, kiymetli ailelerine geçmis olsun dileklerimizi sunuyor; evlatlarinin her ihtiyaçlarini da hemen bas uçlarinda olan annelerine sabir, metanet ve aile birligi içerisinde çok güzel yarinlar temenni ediyoruz. Hocalarimiz, diger ziyaretlerimizde özellikle pediatri servisimizde çocuklarimizin tedavisi ve alacaklari hizmet yönünde kadro konusundaki sikintilarini dile getirmislerdi. Hiç vakit kaybetmeden hem Saglik Bakanimiz hem de Saglik Bakan Yardimcilarimizla diyalog kurduk ve Saglik Bakan Yardimcimiz Hüseyin Kürsad Kirbiyik ile devam eden kesintisiz görüsmelerimiz neticesinde bes adet münhal kadromuzla birlikte hem servis hem de yogun bakim hizmetleri açisindan insallah sorunsuz bir periyodu çocuklarimizla devam ettirecegiz. Turgut Özal Tip Merkezimize ve Malatya’miza hayirli ugurlu olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA