Malatya'da 4.3 Büyüklügündeki Deprem Korku Ve Panige Neden Oldu

Malatya Yesilyurt merkezli 4.3 büyüklügündeki deprem korku ve panige neden oldu. Kentte son 12 saatte 4’ün üzerinde 2 deprem meydana gelirken son depreme canli yayin sirasinda yakalanan yerel TV sunucusunun panik anlari dikkat çekti.

Malatya'da 4.3 Büyüklügündeki Deprem Korku Ve Panige Neden Oldu
Malatya Yesilyurt merkezli 4.3 siddetinde deprem meydana geldi. Saat 12.54’te yerin 14 kilometre derinliginde meydana gelen deprem Malatya ile birlikte çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Deprem sonrasi bazi vatandaslar panik yasarken an itibariyle olumsuz bir durumun olmadigi ve saha tarama çalismalarinin devam ettigi ögrenildi.

Yerel TV sunucusu depreme canli yayinda yakalandi

Ögle saatlerinde meydana gelen 4.3 siddetindeki depreme yerel ERTV sunucusu canli yayinda yakalandi. Yayin esnasinda haberleri sunan kadin sunucu, deprem sarsintisiyla birlikte panik yasadi. Sunucunun, "Of, aman yarabbi, çok siddetliydi. Çok siddetliydi. Hala salliyor. Yine deprem" sözleri ise dikkat çekti.

Bakan Yerlikaya: "3 ihbar incelenmis olup an itibari ile olumsuz bir durum yoktur"

Öte yandan depremle ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Malatya Yesilyurt’ta 4.3 büyüklügünde bir deprem meydana gelmistir. AFAD ve ilgili kurumlarimizin tüm ekipleri saha taramalarina devam etmektedir. Gelen 3 ihbar incelenmis olup an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

Son 12 saatte 4’ün üzerinde 2 deprem meydana geldi

Öte yandan kentte son 12 saatte 4’ün üzerinde 2 deprem meydana gelmesi ise dikkat çekti. Gece saat 00.41’de Yesilyurt merkezli 4.2 büyüklügündeki depremin ardindan saat 12.54’te yine Yesilyurt merkezli 4.3 büyüklügünde deprem meydana geldi.
Kaynak: İHA