Baskan Köksal Açiklamasi 'Sehrimizi Toplumcu Belediye Uygulamalariyla Tanistirdik'

Afyonkarahisar Belediye Baskani Burcu Köksal, geride biraktigi 100 günlük mesaisini degerlendirdigi basin toplantisinda, “Sehrimizi toplumcu belediye uygulamalariyla tanistirdik” dedi.

Baskan Köksal Açiklamasi 'Sehrimizi Toplumcu Belediye Uygulamalariyla Tanistirdik'
3 Nisan 2024 tarihinde mazbatasini aldigini hatirlatarak konusmasina baslayan Baskan Köksal, “Göreve geldigimiz günden itibaren alinacak kararlarin ve gerçeklestirilecek çalismalarin önemli oldugunun bilinci ile katilimci, seffaf ve toplumcu belediye uygulamalarini kendimize ilke edinip çalismalarimizi bu yönde sürdürmeye devam etmekteyiz. Baskanlik görevini devraldigi tarih itibariyle belediyemizin borcu 1 milyar 574 milyon 884 bin 596 TL’ydi. Mevcut borç tablosunu belediye binamiza, sehrin muhtelif yerlerine, billboardlara asarak vatandaslarimizin bilgi sahibi olmalarini sagladik. Gelir bütçesimiz 502 milyon 765 bin 574 TL, gider bütçemiz ise 506 milyon 994 bin 748 TL. Bütçe açigini dengelemek için stratejik planlama esasli bütçeleme yapiyoruz” dedi.



Alt yapi çalismalari

Yol ve altyapi çalismalarina da deginen Baskan Köksal, 100 gün içinde 57 mahallede toplam 8 bin 650 ton soguk asfalt ve bin 425 ton beton asfalt kullandiklarini belirtti.

Baskan Köksal, “Selçuklu mahallesindeki ana kollektör hattinda bin 300 metrelik bölümde meydana gelen göçük nedeniyle olusan koku ve kanalizasyon sorununu teknik ekiplerimizle yaptigimiz çalisma neticesinde acil olarak çözüme kavusturduk” diyen Baskan Burcu Köksal, ayrica çesitli mahallelerde 7 bin metrekare bordür ve parke tamirati yaptiklarini söyledi.



“Vatandaslarimizin her zaman yaninda olacagiz”

Mahallere kazandirilacak olan bilgi evinde terör örgütünün saldirisi sonucu sehit olan Senay Aybüke Yalçin ögretmenin ismini yasatacaklarini dile getiren Baskan Köksal “Toplumcu belediye uygulamalarini sehrimizle tanistiracagiz demistim. Vatandaslarimizin ekonomik olarak zor günler geçirdigi bu zamanlarda belediye olarak yanlarinda oldugumu onlarla dertlendigimi, kederde, hüzünde, nesede ve sevinçte beraber olacagimi bir kez daha belirtmek isterim.

Belediye sirket isçilerimize ve kadrolu isçilerimize seçim öncesinde verdigimiz sözü yerine getirerek maaslarinda iyilestirilmeler yapildi. En düsük maas alan isçimizi, 30 bin 400 TL maas alacak seviyeye getirmis olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA