Bakan Ersoy'dan Çorum'un Uluslararasi Kültür Destinasyonu'na Eklenmesi Için Talimat

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Çorum’da Hattusa, Bogazkale, Alacahöyük’te 5 ayri noktanin Uluslararasi Kültür Destinasyonu’na eklenmesi için çalisma yapilmasi talimati verdi.

Bakan Ersoy'dan Çorum'un Uluslararasi Kültür Destinasyonu'na Eklenmesi Için Talimat
Kültür destinasyonu kapsaminda yerli ve yabanci turistlerin ilgilini çekecek yönde yatirimlar yapilacagi, Çorum’un tanitimi ve turizminin gelismesine yönelik önemli çalismalarin hayata geçirilecegi ifade edildi.

Bizi dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti. Çorum Belediyesi’nin kültür ve turizme yönelik çalismalari hakkinda bilgi alan Bakan Ersoy, Kale, Kent Meydani, Sehir Müzesi, Arasta ve Velipasa Hani’nda incelemelerde bulundu. Çalismalardan dolayi Baskan Asgin’a tesekkür eden Bakan Ersoy, Kale ve Ikiz Konaklarin restorasyonuyla ilgili de destek müjdesi verdi.

Geçtigimiz yil Çorum Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanligi ile imzaladigi protokol kapsaminda Kale bedenlerinin restorasyonu için 29 Milyon TL’lik proje bedelinin 10 milyon TL’lik kismini karsilayacakti. Bakan Ersoy, Baskan Asgin’in talebini geri çevirmeyerek, Kale restorasyonu proje bedelinin tamaminin bakanlik tarafindan karsilanacagini açikladi.

Bakan Ersoy, ayrica Çorum Belediyesi’nin Ikiz Konaklar’in restorasyonu projesine de destek vereceklerini bildirdi. Ersoy, Çorum Belediyesi tarafindan hazirlanacak olan Ikiz Konaklar restorasyon projesinin 2025 yili yatirim programina alacaklarini bildirdi.

Güney Kore’de açilacak olan sergiye de deginen Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanligi, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasinda imzalan protokol kapsaminda 7 Ekim 2024 - 2 Subat 2025 tarihleri arasinda Gimhae Ulusal Müzesi’nde ve Seul’de Hitit Özel Sergisi’nin açilacak, Çorum’un tanitima önemli katki saglayacagini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a tesekkür eden Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, bakanliginda önemli katkilariyla kültür ve turizm alaninda yeni yatirimlari Çorum’a kazandiracaklarini dile getirdi.

Incelemeler sirasinda Bakan Ersoy’a Çorum Valisi Zülkif Dagli da eslik etti.
Kaynak: İHA