AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz, Bitlis'te Partililerle Bulustu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Yilmaz, Bitlis’te partililerle bir araya geldi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz, Bitlis'te Partililerle Bulustu
Bölge ziyaretleri kapsaminda Mus’a kara yolu ile Bitlis’e gelen Yilmaz, partililerle bir araya gelerek 31 Mart yerel seçimlerini degerlendirdi. Yardimcilari birlikte partiye gelen Yilmaz’i il ve ilçe Belediye Baskanlari, AK Parti Il Baskani partililer karsiladi. Partinin toplanti salonunda belediye baskanlari ve partililerle basina açik olarak kisa bir toplanti düzenleyerek 31 Mart’taki yerel seçimleri degerlendiren Yilmaz, “31 Mart seçimin ardindan illerimizi dolasiyoruz. Ben de seçimde emek vermis, gayret etmis, büyük bir mücadele vermis kardeslerime gideyim elinize saglik diyeyim dedim. Kazanan ve kaybeden arkadaslarimi tebrik ederim. Çünkü kaybetmekte isin dogasindadir ve hayatin sonu degildir. Ama her kaybetmek yeni kazanimlar için yeni bir heyecan yeni bir hirsin olustugu noktadir. O bakimdan varsa kaybeden arkadaslarim hirslanip gayret edip daha iyi çalisip neden seçimi kaybettigi ile ilgili konuyu daha dogrusu kendi içinde ve kendi disinda ekibiyle birlikte güzel tahlil edip önümüzdeki süreçte daha büyük gayretlerle birlikte yeni bir kosmanin yeni bir heyecanin startini vermesini kedisine tembihliyorum. 31 Mart seçimleri yorucu ve Ramazan ayini da kapsayan bir tempoydu. Üst üste olmus olan 2023 ve 2024 seçimler serisinde teskilatlarimizin da oldukça yoruldugu teskilatlarimizin da enerjilerini sonuna kadar harcadigi bir seçimdi. 31 Mart seçimleri de bekledigimiz bir seçim olmadi. Daha iyi sonuçlar almayi hedefliyorduk. Birçok ilimizde bekledigimizin de altinda sonuçlar aldik. Ama bunlar bizim milletimizin bizimle ilgili bizim yapmamiz gereken bazi konularda bizi uyarmalari seklinde algiliyoruz. Milletimizin sandik yoluyla bize bir talimatinin oldugunu düsünüyoruz. Bu talimati da öpüp basimizin üstüne koyuyoruz. Bunu önümüzdeki sürecin yol haritasi olarak görüyoruz. Bu yol haritasini çok dikkatli bir sekilde hazirliyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak hatta daha gayretle bu sonucun daha da ötesinde daha iyi bir sonuç almak için büyük bir gayretin ve çabanin içindeyiz” diye konustu.

Muhalefetin hizmeti sadece siyasal iletisimin gerekliligi için yaptiklarini ifade eden Yilmaz, "Biz siyaseti hizmet için yapiyoruz. Peki, hizmeti ne için yapiyoruz? Burada küçük bir yol ayrimi var. Bizim siyasi muhaliflerle farkimizi içeren farkimizi ifade edebilecegimiz bir yol ayrimi var. Bizim siyasi muhaliflerimiz hizmeti siyasal iletisimin bir gerekliligi için yapiyorlar. Diyorlar ki hizmet ederseniz ancak siyasal iletisim kurabilirsiniz. Ben size sunu yaptim bunu yaptim. Bunun karsiliginda da siz bana oy verin demek için yapiyorlar. Evet, bizde siyasal iletisimin vazgeçilmez bir parçasi olarak hizmeti gerekli görüyoruz. Ama bizim bir farkimiz var. Biz hizmeti sadece siyasal iletisim kurmak için degil. Biz hizmeti baska bir sey için daha yapiyoruz. Kulun duasini almak için yapiyoruz. Kulun duasini hizmette alamadiginiz takdirde Allah’in rizasini alamazsiniz. Kulun duasini aldiginiz zaman pesinden Allah’in rizasi gelir. Allah’in rizasini da alanin sirti yere gelmez” diyerek sözlerine son verdi.

Yilmaz, daha sonra partililerle degerlendirmeler yaparak Bitlis Belediyesini ziyaret ettikten sonra Sirnak’a gitmek üzere kentten ayrilacak.
Kaynak: İHA