AFAD Baskani Memis, Rize'de Heyelanlarin Yasandigi Bölgede Incelemelerde Bulundu

AFAD Baskani Okay Memis, Rize’de AFAD ve 112 Acil Çagri Merkezi binalarinin arka kisminda sürekli heyelanlarin meydana geldigi bölgede incelemelerde bulundu.

AFAD Baskani Memis, Rize'de Heyelanlarin Yasandigi Bölgede Incelemelerde Bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün sari ve turuncu yagis uyarilari ve bölgede meydana gelen seller nedeniyle Karadeniz Bölgesi’ndeki çalismalarini sürdüren Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskani Okay Memis, Rize Valiligi’nin ardindan AFAD Rize Il Müdürlügü’nü ziyaret etti. AFAD Il Müdürlügü’nde ilgili kurum müdürleri ve yetkililerin katildigi toplantida, Rize’de devam eden risk azaltma çalismalari, faaliyete geçen Rize Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlügü ve muhtemel sel ve su baskinlari ile toprak kaymalarina karsi alinan önlemler ele alindi.

Sürekli heyelana maruz kalan bölgede inceleme

AFAD Baskani Okay Memis, Rize’de AFAD ve 112 Acil Çagri Merkezi’nin bulundugu alanin yamacinda son zamanlarda sürekli heyelanlarin meydana geldigi bölgeyi de inceledi. Incelemelerinde AFAD Baskani Memis’e Vali Yardimcisi Murat Öztürk ile Rize AFAD Müdürü Mehmet Salih Avci, Rize AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdür Vekili Önder Tas ile diger ilgililer eslik etti.
Kaynak: İHA