Zonguldak Limanlarindan 2023 Yilinda 20 Milyon 400 Bin Ton Yük Tasindi

Zonguldak’ta Kabotaj Bayrami töreninde konusan Bölge Liman Baskani Ahmet Mert, sehirdeki limanlardan 2023 yilinda 20 milyon 400 bin ton yükün tahmil tahliyesinin yapildigini açikladi.

Zonguldak Limanlarindan 2023 Yilinda 20 Milyon 400 Bin Ton Yük Tasindi
Zonguldak Valiligi önünde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami coskuyla kutlandi. Kutlamalar, Bölge Liman Baskanligi tarafindan Atatürk Aniti önüne çelenk sunulmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu. Bölge Liman Baskani Ahmet Mert, konusmasinda Kabotaj Kanunu’nun TBMM tarafindan 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüge girdigini hatirlatti. Ahmet Mert, "Kabotaj Kanunu ile milletimiz denizlerde de egemenlik hakkini tüm dünyaya ilan etmistir. Bu kutlu gün 98 yildir Denizcilik ve Kabotaj Bayrami olarak kutlanmaktadir. 1 Kasim 1937 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açilis konusmasinda Mustafa Kemal Atatürk, ’Denizciligi Türkün büyük milli ülküsü olarak düsünmeli ve onu az zamanda basarmaliyiz’ sözleriyle denizciligi ve denizcilikte ülkemizin vizyonunu bir kez daha gözler önüne sermistir" dedi.

Ahmet Mert ayrica, Zonguldak’in denizcilikteki yerini ve önemini vurgulayarak, "Ilimizde Filyos, Eren, TTK, Bozhane ve diger limanlarla 2023 yilinda toplam 20 milyon 400 bin ton yük tahmil tahliyesi gerçeklestirilmistir. Karadeniz Limanlari’nda en fazla yük elleçlemesi yapilan liman kenti Zonguldak’tir. Bu özelligi ile ilimiz ülkemizde ilk on liman kentleri arasinda yer almaktadir. Yine Sakarya Gaz Sahasi’nda çikartilan dogalgaz Karadeniz’den çikartilip ilimizde halkimizin kullanimina sunulmaktadir. Bu hususlarin tümü Zonguldak’in denizcilikteki yeri ve önemini kanitlayan yegane unsurlardir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA