Yagli Direk Yarislari Nefesleri Kesti, Büyük Ödülü Kimse Alamadi

Zonguldak’in Kozlu ilçesinde Kabotaj Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen yagli direk yarisinda kimse büyük ödülü kazanamadi.

Yagli Direk Yarislari Nefesleri Kesti, Büyük Ödülü Kimse Alamadi
Zonguldak Valiligi, Kozlu Kaymakamligi ve Kozlu Belediyesi tarafindan 1 Temmuz Kabotaj Bayrami nedeniyle Kozlu limaninda etkinlikler düzenlendi.

Kozlu limanindaki etkinliklere Vali Yardimcisi Muammer Balci, Liman Baskani Ahmet Mert ve vatandaslar katildi.

Etkinlikler saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Liman Baskani Ahmet Mert, “Kabotaj Kanunu ile Türk denizciliginde Türk kara sularinda denizcilik ve sefer hakki Türk vatandaslarina ve Türk milletine verilmistir. O günden bugüne 98 yildir Denizcilik ve Kabotaj Kanunu ile kutlanmaktadir” dedi.

Ardindan tekne yarislari, bot yarislari ve ördek kapma yarislari yapildi. Yarismalarda dereceye giren katilimcilara çesitli ödüller verildi.

Öte yandan, Kabotaj Bayrami’nin olmazsa olmazi yagli direk yarismasi nefesleri kesti. Katilimcilar 20 bin liralik büyük ödülü almak için yagli direkte Türk bayragi almaya çalisti. Ancak günün sonunda kimse Türk bayragini alamadi. Yagli direkte kimse bayragi almayinca hakem karari ile katilimcilara teselli ücreti verildi.

Program Kozlu Folklor, Meksika ve Bulgaristan halk oyunlari gösterisinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA