Saganak Sonrasi Sanayi Sitesinde Isyerlerini Su Basti

Ordu’da saganak yagislar sonrasi Fatsa ilçesindeki sanayi sitesinde yaklasik 10 isyerini su basti. Vatandaslar su baskinlarini temizlemek için çalisma baslatti.

Saganak Sonrasi Sanayi Sitesinde Isyerlerini Su Basti
Ilçe genelinde etkili olan saganak, gece saatlerinde siddetini arttirdi, sabaha kadar devam etti. Gün içerisinde de devam eden saganak sonrasi Fatsa ilçesi Kurtulus Mahallesi’nde ev ve isyerlerini su basti, taskinlar meydana geldi, sokak ve caddeler sular altinda kaldi. Yagislarin devam etmesiyle Fatsa Büyük Sanayi Sitesi’nde yaklasik 10 isyerini su basti. Vatandaslar kendi imkanlariyla isyerlerindeki sulari temizlemeye çalisirken, belediye ekipleri ilçenin çesitli noktalarinda is makineleri yardimiyla temizleme çalismalari baslatti.

"Her yagmurda sikinti yasiyoruz"

Sanayi esnaflarindan Cüneyt Inç, “Saganak sonrasi yukaridan gelen su bizim isyerlerimize basti. Her seferinde söylüyoruz, önüne bir kanal yapilabilir, maliyeti de düsük olan bir sey. Buralarin bu sekilde olmasi, yolun dogru yapilmamasi bizleri sürekli sikintiya sokuyor. Isyerimizde bir takim zarar var ama önemi yok, biz perisan oluyoruz. Tüm arkadaslar ellerinden gelen çabalarla yardimci olmaya çalisiyor” diye konustu.



"Önlem alinmasi gerekiyor"

Sanayi sitesinde isyeri bulunan Zeki Kuru isimli esnaf, “Derenin dolmasiyla bunu her seferinde yasiyoruz. Bununla alakali önlem alinmasi gerekiyor, isyerimiz batmis durumda. Tedbir alinmasini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Erkan Akkaya ise “Su hizli bir sekilde basti ve isyerimizin içerisine girdi. Sonrasina kendimiz müdahale ettik, çok sükür atlattik. Bizden daha sikintili olanlar var” dedi.

Vatandaslar, bu duruma önlem alinmasi gerektigine dikkat çekti.
Kaynak: İHA