Karadeniz Eregli Açiklarinda Batan Kafkametler'in 5 Mürettebati Anildi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde, geçen yil 19 Kasim günü firtinada askeri mendirege çarparak batan Türk bayrakli "Kafkametler" gemisinde hayatini kaybeden 5 mürettebat için denize çelenk birakildi.

Karadeniz Eregli Açiklarinda Batan Kafkametler'in 5 Mürettebati Anildi
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami etkinlikleri kapsaminda Karadeniz Eregli ilçesinde törenler düzenlendi.

Törenler Atatürk Aniti önüne çelenk sunumu ile baladi. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu. Karadeniz Eregli Liman Baskani Bülent Eyüpoglu, Kabotaj Kanunu’nun Türk denizciliginin gelisimini saglamak amaciyla 1 Temmuz 1926’da yürürlüge girdiginin altini çizdi.

Eregli’nin Karadeniz’deki ticaret hacminde önemli bir yer tuttugunu belirten Eyüpoglu; limanlar, tersanecilik faaliyetleri ve sanayi tesisleri ile bölgenin ekonomik olarak hizla gelistigini ifade etti.

Törenin ardindan limandan römorkla hareket eden protokol, Kafkametler gemisinin batigina ulasti. Burada, 12 kisilik mürettebattan 5’inin cesedine ulasilan yere çelenk birakildi.

Törene Karadeniz Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Niyazi Ugur, Belediye Baskani Halil Posbiyik, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Askin Peker, Deniz Ticaret Odasi Karadeniz Eregli Sube Baskani Oguz Ünlüer ve ilçe protokolü katildi.

Kaynak: İHA