Çorum'da Hurdacilarin Tasinma Islemleri Sürüyor

Çorum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Asagi Sanayi Sitesi’nde kamulastirilan alandaki hurdacilarin tasinmasiyla ilgili çalismalarini sürdürüyor.

Çorum'da Hurdacilarin Tasinma Islemleri Sürüyor
Kentte metal, kagit, plastik gibi atiklarin toplanmasi, islenmesi ve geri dönüsüme kazandirilmasi alaninda faaliyet gösteren isyerleri Çorum Sanayi Sitesi’nde kendi meslek türlerine uygun alanda toplaniyor. Çorum Belediyesi tarafindan yapilan imar plani degisikligi ve bu kapsamda yürütülen kamulastirma islemleri dogrultusunda asagi sanayi sitesinde bulunan ruhsatsiz isyerlerine yasal süre verilerek tahliye edilmesi istenmisti.

Çorum Belediyesi Zabita Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, 20 hurdacidan 15’nin tahliye isleminin gerçeklestirildigi belirtilerek, “Tasinmalari uygun dükkan bulamayan 5 isyerine de 15 gün ek süre verildi.

Bu süre içerisinde kalan 5 is yerinin de tahliyesi saglanacaktir. Çevre ve görüntü kirliligi olusturan ve zaman zaman yangin olaylarina sebep olan bu isyerlerinin uygun alanlara tasinmasi çalismasi Zabita Müdürlügümüz tarafindan takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA