Battalgazi Ziraat Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Bugday Hasadi

Tarim uygulamalarini teorik ve pratik egitimlerle ögrenen Battalgazi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, ögretmenleri ile birlikte 200 dekarlik alana ekimini gerçeklestirdikleri bugdaylari hasat etti.

Battalgazi Ziraat Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Bugday Hasadi
Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen hasat törenine Vali Ersin Yazici, Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, Il Tarim ve Orman Müdürü Osman Akar, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Orhan Gündüz, Kurum Müdürleri, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü idarecileri katildi.

Vali Ersin Yazici, burada elde edilen bugdayla yapilan ekmeklerden pansiyonlu ve tasima kapsaminda olan 15 bin ögrencinin faydalandigini belirterek, " Yasamin devam edebilmesi için hava, su ve gidaya ihtiyacimiz var. Bunun da olmazsa olmazi tarimsal faaliyetlerdir. Buradan mezun olan arkadaslarimiz tarimin gelismesi, hayvanciligin gelismesi için bu topluma, bu ülkeye hizmet etmeye gayret ediyorlar. Türk çiftçisi en iyi ve en kaliteli mahsülleri üretmektedir. Dünya standardi Avrupa standardinda ürünler çikartmak mecburiyetindeyiz. Buradan mezun olacak çocuklarimiz bu kaliteyi yakalamak adina aldiklari egitimler ile gerek çiftçilik yaparak gerekse çiftçilerimize teknik destek sunacak pozisyonlarda hayatlarini devam ettirecekler, bizlerde desteklemeye devam edecegiz" seklinde konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, “1965 yilinda pamuk üretim çiftligi olarak kurulan bu tesis daha sonra Ziraat Okulu olarak sehrimize uzun yillar hizmet sunmustur. 2006 yilinda Bakanligimiza devredilen okulumuz, bünyesinde tarim, hayvan yetistiriciligi, gida teknolojisi ve yiyecek içecek alanlarinda hizmet vermektedir. 275 ögrencimiz okulumuzda egitim ögretim faaliyetlerine devam etmekte olup, okulumuzun alani toplamda 350 dekardan olusmaktadir. Okulumuzda bugday, yem bitkileri, rulo çim üretimi, yemek, ekmek ve yumurtaci tavuk üretimi hizmetleri verilmektedir. Sene basinda 200 dekar alana ekimini gerçeklestirdigimiz bugday yaklasik 100 tonun üzerinde hasat elde etmeyi hedeflemekteyiz. Ayrica okulumuz bünyesinde üretilen ekmekler, yatili pansiyonlarimizda kalan ögrencilerimize ve tasimali egitim kapsamindaki ögrencilerimize ulastirilmaktadir. Yaklasik 15 bin ögrencimiz tasimali egitim kapsaminda olup ögrencilerimize yemek hizmetinden yararlanmaktadir” dedi.

Törenin açilis konusmalarinin ardindan Vali Ersin Yazici ve Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, biçerdöverler ile bugday hasati gerçeklestirdi. Ayrica Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir ve Vali Ersin Yazici okul bünyesinde kurulan ve günlük 25 bin kapasiteli ekmek fabrikasini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA