Türkiye'nin Ilk Ve Tek Milli Umaya Ürün Ailesi Bileseninden SD-WAN Çözümü

uMAYA ürün ailesi bileseni tarafindan gelistirilen SD-WAN çözümü sayesinde genis alan ag altyapilari daha güvenli, kolay yönetilebilir ve düsük maliyetli hale getirilecek.

Türkiye'nin Ilk Ve Tek Milli Umaya Ürün Ailesi Bileseninden SD-WAN Çözümü
ULAK Haberlesme, genis alan ag altyapilarini daha güvenli, kolay yönetilebilir ve düsük maliyetli hale getirmek amaciyla gelistirdigi SD-WAN (Software Defined Wide Area Networking) çözümünü tanitti. Bu yenilikçi SD-WAN çözümü, uMAYA ürün ailesinin bir bileseni olarak Türkiye’nin ilk ve tek milli ag çözümü olma özelligini tasiyor.

Kurum ve kuruluslar, SD-WAN teknolojisi ile ag yönetimini merkezi hale getirerek maliyetleri düsürüyor ve performansi artiriyor. Farkli baglanti türlerini destekleyerek esneklik saglayan bu teknoloji, trafigi optimize ederek uygulama performansini iyilestiriyor. Ayrica, güvenlik özellikleri ile ag güvenligini artiriyor ve kesintilere karsi is sürekliligini sagliyor. Bu sayede, çoklu sube yapilari ve uzaktan çalisma gibi modern is gereksinimlerini etkin bir sekilde karsiliyor.

Proje, merkezi yönetim, ag soyutlama, ag otomasyonu ve artirilmis siber güvenlik gibi kullanicilari dogrudan etkileyen fonksiyonlari içeriyor. Projenin hedefleri arasinda, uç noktalarin hizli ve basit bir sekilde devreye alinmasi, merkezi kontrol ve erisim saglanmasi, gelismis NFV (Ag Fonksiyonlari Sanallastirmasi) sayesinde sebekede bütüncül bir siber güvenlik altyapisinin olusturulmasi ve hibrit iletisim için altyapi saglanmasi yer aliyor. Sebekelerde tasinan kritik veriler, yüksek güvenlikli ve millî sifreleme algoritmalariyla güvence altina aliniyor.

SD-WAN çözümü, ag fonksiyonlarinin sanallastirilmasi, yazilim tabanli müsteri uç cihaz yönetimi, fiziksel altkatman üzerinde çalisan sanal üstkatman sebeke, IPsec tünelleme ile güvenli veri iletimi ve farkli overlay tüneller üzerinden yazilim tabanli trafik yönetimi gibi birçok ileri teknoloji barindiriyor.
Kaynak: İHA