Kahverengi Kokarca Ile Mücadele Için Dogaya Samuray Ariciklari Salindi

Rize’de kahverengi kokarca ile mücadele çalismalarinda biyolojik mücadele laboratuvarinda üretilen samuray ariciklari dogaya salindi.

Kahverengi Kokarca Ile Mücadele Için Dogaya Samuray Ariciklari Salindi
Rize Il Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan il genelinde kahverengi kokarca böcegi ile yönelik etkin mücadele devam ediyor. Samsun Karadeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü Biyolojik Mücadele Laboratuvarinda üretilen samuray ariciklari, kahverengi kokarca zararlisiyla mücadele amaciyla Rize’nin Findikli, Ardesen, Çayeli ve Güneysu ilçelerinde dogaya birakildi. Dogaya salimlari gerçeklestirilen ariciklarin sadece kahverengi kokarcaya zarar verdigi belirtildi.

Rize’de 4 ilçede ariciklarin salimlarinin gerçeklestirildigini ifade eden Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Genç, “Bugün burada 2017 yilinda ülke çapinda tespit edilip tarimsal ürünlere zarar verdigi belirtilen kahverengi kokarca böcegiyle alakali bakanligimiz Gida ve Kontrol Genel Müdürlügünce hazirlanan eylem plani dogrultusunda samuray ariciginin salimini gerçeklestirmek üzere toplandik. Aricik, Tarim ve Orman Bakanligimiz Samsun Karadeniz Teknik Arastirma Enstitüsü’nce üretilmis olup bugün Rize ilinde dört lokasyonda dogaya salimi gerçeklestirilecek. Findikli’dan basladik. Daha sonra Ardesen, Çayeli ve en son duragimiz olan Güneysu ilçemizde salim yaptik. Biz bu salimlari bugüne kadar bakanligimizin ilgili eylem eylem plani çerçeve yapmis oldugumuz çalismalarin neticesi olarak yogunlugunu tespit ettigimiz bölgelerde yapiyoruz. Bu arinin bugün dogaya salinimiyla beraber etkisi önümüzdeki yillarda böcek popülasyonunun düsmesi olarak görülecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA