Osmaniye'de 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Etkinligi Düzenlendi

Osmaniye’de, "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" dolayisiyla yil sonu etkinligi gerçeklestirildi.

Osmaniye'de 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Etkinligi Düzenlendi
Hayat boyu ögrenme kültürünün gelistirilmesi, tanitilmasi ve yayginlastirilmasi amaciyla her yil geleneksel olarak düzenlenen Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri, Halk Egitimi Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Halk egitim kursiyerleri tarafinda açilan sergide, kursiyerlerin dokuma, dikis nakis, seramik, resim, ahsap ve sifir atik basta olmak üzere birçok alanda yil boyunca yaptigi eserleri sergiledi.

Osmaniye’nin, açilan kurs sayisi ve çesitliligi, halka ulasma oranlari bakimindan Türkiye genelinde ilk siralarda bulundugunu söyleyen Yahya Mazlum Halk Egitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, "Bir sene boyunca yaptigimiz el emegi, göz nuru ürünlerimizi farkindalik olusturmak adina tüm personelimizle beraber hazirladigimiz sergimizde halkimizi bulusturduk. Hayat boyu düsturuyla arkadaslarimizin ürünlerinin tanitilmasi, insanlar tarafindan görülmesi, farkinda olmasi amaciyla yaptigimiz bu etkinlik yogun bir ilgiyle karsilandi. Tüm kursiyerlerimize tesekkür ediyorum gösterdikleri ilgi ve alaka için. Osmaniye Halk Egitim Merkezi Türkiye genelinde ciddi dereceler elde eden bir kurum 2019 yilindan beri gerek istatistik verilerde gerekse kurs çesitliliginde halka ulasma oraninda Türkiye’de 1, 2 ve 3. siralarda her dönem bu dönemde ayni sekilde. Türkiye derecelerinde bugün itibariyla yaklasik bin 150 kursumuz su anda aktif bir sekilde devam ediyor. Okullarimizda, devlet kurumlarinda, üniversitemizde, Osmaniye’mizin tüm mahallelerinde, aile sosyal politikalarinin alanlarinda, Gençlik Spor Müdürlügünün spor alanlarinda kurslarimiz devam ediyor. Onlarin ve halkimizin beklentileri dogrultusunda devam ediyor. Insallah Agustos ayinda yeni kurslar yeni süreç baslayarak bir sonraki egitim ögretim yilina hazirlik sürecimiz baslayacak" diye konustu.

Ev hanimlarina bir katki saglamak için kurs açtiklarini söyleyen usta ögretici Hatice Bahar ise, "Bugün çocuklar gibiyiz, çocuklarin okulu kapanirken bizim de okulumuzun sergisi var. Biz de hayat boyu ögrenme olarak Halk Egitimde egitmenlik yapiyoruz. Bugün hepimiz buradayiz emegimizin karsiligini almak istiyoruz. Ögrencilerimiz, ustu ögreticilerimizle birlikte. Halk Egitimin açmis oldugu kurslarda ev hanimlarina faydali olmak adina bir adim attik ve emeklerine saglik, çok güzel ürünler çikariyorlar. Hepsine yürekten tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA