Ögrenciler, Dünya Çevre Günü'nde Tarihi Yason Burnu'nda Çöp Topladi

Ordu’da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla düzenlenen programda ögrenciler, Yason Burnu’nda ve deniz kenarinda çöp topladi.

Ögrenciler, Dünya Çevre Günü'nde Tarihi Yason Burnu'nda Çöp Topladi
Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi, Persembe Belediyesi ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü tarafindan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Ordu’nun Persembe ilçesinde bulunan ve birinci derece arkeolojik, ikinci derece de dogal sit alani olan Yason Burnu’nda düzenlenen etkinlikte ilk olarak ögrenciler tarafindan siir ve müzik sunumlari yapildi.

Programda konusan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Hüseyin Öztürk, günün anlamina uygun olarak ‘Sifir Atik’ projesinin basariya ulasabilmesi için vatandaslarin projeye destek vermesi gerektigini söyledi.



Çöp toplama etkinligine katilan ögrenciler, güzel bir etkinlik oldugunu ve her zaman yapilmasi gerektigini söylediler. Yapilan temizlik ile çevrenin güzellestigini ifade eden ögrenciler, insanlarin da bu sayede heveslendigini belirtti.

Bölgede en çok plastik ve ambalaj atiklari topladiklarini belirten ögrenciler, insanlarin dogayi ve denizi kirletmemesi gerektigine de dikkat çekerek, daha güzel bir çevre için insanlarin dikkatli olmalari gerektigine vurgu yaptilar.

Farkli okullardan ögrencilerin katildigi programda ögrenciler, bölgedeki çöpleri toplayarak temizlik yapti.

Programa, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Celal Tezcan, Persembe Kaymakami Fatma Turhan Keser, Persembe Belediye Baskan Vekili Kahraman Yalçin ve protokol üyeleri katildi.

Kaynak: İHA