Siirt'te Haci Adaylari Kutsal Topraklara Dualarla Ugurlandi

Siirt’te Diyanet Isleri Baskanligi organizasyonuyla hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek haci adaylari düzenlenen programla tekbir ve salavatlar ile ugurlandi.

Siirt'te  Haci Adaylari Kutsal Topraklara Dualarla Ugurlandi
Müftülük önünde düzenlenen programa Il Müftüsü Sakir Pinal, haci adaylari ve yakinlari katildi.

Haci adaylari ise kutsal topraklara gidecekleri için heyecanli olduklarini belirtti.

Kutsal topraklara gitmenin heyecanini yasayan Ayfer Kardes, çok yogun duygular yasadigini belirterek, "Herkese çok tesekkür ediyorum. Kutsal topraklara gidecegim için çok heyecanli ve mutluyum. Darisi isteyen herkesin basina. Bütün arkadaslarima ve aileme çok çok tesekkür ediyorum’’ dedi.

Haci adayi Zeki Erden de, hac farizasini yerine getirmek üzere Medine’ye, oradan Mekke’ye geçeceklerini ifade ederek, "Bundan dolayi çok mutluyuz. Insallah tüm Müslüman kardeslerimize, agabeylerimize tavsiye ediyorum. Bir an önce bu farizayi yerine getirmemiz gerekiyor. Allah kabul etsin. Dualarimiz gerek Filistin, gerek ise bütün Müslümanlarin üzerinde olacak insallah. Biz de tüm Müslüman kardeslerimizin dualarini bekliyoruz. 14 yil bekledim. 14 yil sonra nasip oldu. Darisi tüm Müslüman kardeslerimizin basina’’ seklinde konustu.

Törenin ardindan aileleriyle vedalasan 86 haci adayi, dualar esliginde ugurlandi.
Kaynak: İHA