2 Kisinin Ölümüne Neden Olan Dandin'in Mahkeme Ifadesi Ortaya Çikti

Ankara’nin Etimesgut ilçesinde kaldirimda yürüyen 2 gence çarparak ölümlerine neden olmasina iliskin Mehmet Can Dandin’in Ankara Bati 4. Agir Ceza Mahkemesinde verdigi ifadesi ortaya çikti.



Ankara’nin Etimesgut ilçesinde otomobille hiz sinirini asip kaldirimda yürüyen üniversite ögrencisi Umut Can (24) ile matematik ögretmeni Ekin Sert’e (31) çarparak ölümlerine neden olan sürücü Mehmet Can Dandin (25), kazadan 3 ay sonra tahliye edilmisti. Dandin, savciligin itirazi üzerine tekrar gözaltina alindi. Avukat Baran Tansu’nun itirazi üzerine bir sonraki mahkeme olan Ankara Bati 4. Agir Ceza Mahkemesinde ifade veren Dandin, Subat ayinda 3 ay tutuklu kalmasinin ardindan tahliye edildigini, bu tahliye sebebinin hastaligi oldugunu söyledi.



“Ölüm riskim vardir, serbest birakilmayi talep ediyorum”

Trafik kazasinin ardindan yaralandigini bu nedenle ameliyat olmasi gerektigi ifade eden Dandin, “Bagirsaklarim kazadan dolayi zarar gördü. Ayni rahatsizlik dolayisiyla operasyon geçirmistim. Tekrardan nüksetti. Ceza evinde lavabolar alaturka, benim alafranga lavabo kullanmam gerekmektedir. Ölüm riskim vardir. Serbest birakilmayi talep ediyorum” diye konustu.

Ifadesinin ardindan Dandin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayin geçmisi

Ankara’nin Etimesgut ilçesi 1’inci TBMM Caddesi’nde 26 Subat tarihinde Mehmet Can Dandin’in kontrolünü yitirdigi otomobil, kaldirimda yürüyen üniversite 2’nci sinif ögrencisi Umut Can ve matematik ögretmeni Ekin Sert’e çarpti. Can ve Sert, hayatini kaybederken sürücü Dandin ve yanindaki 3 arkadasi olay yerinden kaçti. Hiz siniri 50 kilometre olan yolda 112 kilometreyle gittigi, kavsakta isik ihlali yaptigi anlasilan Dandin olaydan 2 gün sonra güvenlik ekiplerine teslim oldu. Dandin, çikarildigi Sulh Ceza Hakimligi’nde tutuklanirken 3 arkadasi ise serbest birakilmisti.

Ardindan bassavcilik tarafindan Dandin hakkinda, ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 15 yila kadar hapis cezasi talebiyle iddianame hazirlanirken, Ankara Bati 3’üncü Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilip, dava açildi.
Kaynak: İHA