Mudanya Plaji, Büyüksehir Kalitesiyle Hizmete Açildi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan yenilenerek modern bir görünüme kavusturulan Burfas Mudanya Plaji Tesisleri, törenle hizmete açildi. Turizmi canlandiracak projeleri tek tek yasama geçirdiklerini anlatan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, plajlarda halki rahatsiz edecek hiçbir görüntüye izin verilmeyecegini, Mudanya merkezli deniz ulasimini da yakin zamanda baslatacaklarini söyledi.

Mudanya Plaji, Büyüksehir Kalitesiyle Hizmete Açildi
Bursa’nin turizmden aldigi payi artirmak ve deniz kenti özelligini daha fazla öne çikarmak amaciyla çalismalarini sürdüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, sahip oldugu degerlerle önemli bir yeri olan Mudanya ilçesine modern bir tesis kazandirdi. Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden BURFAS tarafindan yenilenen Mudanya Plaji Tesisleri, törenle hizmete açildi. Bünyesinde 200 kisilik Burfas B Kafe de bulunan tesis, plaji ve konforlu alanlariyla hem ilçeye hem de kente önemli bir deger katacak.

Mudanya Plaji Tesisleri’nin açilis törenine Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey ve esi Seden Bozbey, Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, genel sekreter yardimcilari, meclis üyeleri, belediye bürokratlari, belediye istiraklerinin yöneticileri, derneklerin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

“Mudanya’nin gelecegini sekillendiriyoruz”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, köklü tarihe sahip olan Mudanya’nin barisin da merkezi oldugunu söyledi.

Zengin kültürel mirasiyla ve büyüleyici dogal güzellikleriyle her zaman ön planda olan Mudanya’nin cazibe merkezi olmaya devam edecegini belirten Baskan Mustafa Bozbey, ilçenin sahip oldugu essiz degerlerin, sadece Bursa için degil, Türkiye için de büyük bir zenginlik oldugunu ifade etti.

Bu essiz potansiyeli korumak ve gelistirmek için var güçleriyle çalistiklarini dile getiren Baskan Bozbey, Mudanya’nin degerini ortaya çikarmak, gelecek yillara daha yasanabilir kent birakabilmek ve ilçeye gelen herkesin keyifli anlar geçirmesi için ilçe belediye baskani ve yöneticilerle birlikte çalistiklarini anlatti. Mudanya’nin tarihi dokusunu, kültürel birikimini ve dogal güzelliklerini tüm bilesenleriyle yasatarak gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyleyen Baskan Bozbey, “Turizmin canlandirilmasi ve Mudanya’nin hak ettigi degeri görmesi için projelerimizi yasama geçiriyor, katilimci bir anlayisla Mudanya’nin gelecegini sekillendiriyoruz. Mudanya’nin essiz potansiyelini en iyi sekilde degerlendirerek, hem yerel ekonomiye hem de genel ekonomiye daha fazla katki saglamasini arzuluyoruz. Burfas Mudanya Plaji Tesisimiz, 200 kisi kapasiteli kafeteryasi, plaji ve localariyla halkimiza hizmet verecek. Bu tesisin yapimina 2023 yilinda baslandi. Geçtigimiz yil deneme çalismalari yapildi. Bu yil arkadaslarimizin yogun çalismalari neticesinde tesis bu günlere getirildi.

Projenin hayata geçmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

B Kafe’lerin sayilari artacak

Mudanya Plaji Tesisleri’nde B Kafe’nin halka hizmet verecegini belirten Baskan Bozbey, “B Kafe’leri kentin içerisinde, sahillerde yaymayi, sayilarini arttirmayi planliyoruz. En önemlisi de verecegi hizmetin niteligini arttirmak istiyoruz. Bizler her projemizi insan öncelikli planliyoruz. Halkimizin memnuniyetinin bizim için son derece önemli ve her hizmetimizde bunu göstermek istiyoruz. Ayrica kadin derneklerimizin belirli günlerde ürünlerini sergilemeleri için Mudanya Plaji Tesisleri’nde alan olusturduk. Ama öncelik Mudanya’daki kadin derneklerine verilecektir. Kadinlarin ürünlerini teshir etme, satma ve ailelerine gelir getirme maksatli projeyi bu tesisimizde yasama geçirdik” diye konustu.

Plajlarda rahatsiz edici görüntülere izin yok

Yapacaklari çalismalarla plajlari artik günlük yasantinin bir parçasi, sosyallesecek, keyiflenecek, saglikli ve kaliteli zaman geçirebilecek yerlerin basinda getireceklerini ifade eden Baskan Bozbey, “Vatandaslarimizin plajlardaki huzuru ve güveni bizim için birinci siradadir. Plajlara gelen insanlarimizi ya da plajlarin yaninda bulunan ailelerimizi rahatsiz edecek bir görüntüye ve davranisa asla müsamaha gösterilmeyecektir. Halkimizin denize girip çikarken, güneslenirken veya dinlenirken huzur ve güven içerisinde vakit geçirecegi ortami hazirlamak bizim sorumlulugumuzdur. Bu konuda üstün hassasiyetimiz var” dedi.

Deniz ulasimi Mudanya’dan baslayacak

Mudanya’da denizi ulasimda kullanamadiklarini dile getiren Baskan Bozbey, “Mudanya merkezli hem Gemlik tarafina, hem Tirilye tarafina olmak üzere güzergâh belirledik. Seçim döneminde de bunu belirtmistik. Bu projeye yakin süre içerisinde basliyoruz. Mudanyali sabah Gemlik’e gitsin, aksam geri dönsün. Ya da Kumla’ya, Tirilye’ye gitsin gelsin. Bursa’dan gelenler Mudanya’da aracini park etsin, deniz yoluyla belirlenen istasyonlara ulasabilsin. Görüsmelerimiz son asamaya geldi” diye konustu.

“Hemserilerimizin mutlulugu, en büyük motivasyon kaynagimiz”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren 17 ilçenin tamamina Büyüksehir’in imkânlarini esit bir sekilde ulastirmak için çalistiklarini anlatan Baskan Bozbey, belediyenin tüm kaynaklarini, her bir vatandasin yasam kalitesini artirmak için seferber ettiklerini dile getirdi. Ilçelerin ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak planlamalari yaptiklarini söyleyen Baskan Bozbey, “Her bir mahallemizin, sokagimizin, vatandasimizin hak ettigi hizmeti almasini saglamak, bizim en temel sorumlulugumuzdur. Hemserilerimizin huzuru ve mutlulugu, bizlerin en büyük motivasyon kaynagidir. Sizlerin güveni ve destegiyle, daha mutlu yarinlara birlikte yürüyecegiz. Büyüksehir Belediyesi olarak Mudanya Belediyesi is birliginde Mudanya’nin güzellesmesi, yarinlara daha nitelikli ulasmasi için çaba gösteriyoruz. Hep beraber Mudanyalilari da gülümsetecegiz. Hep birlikte daha güzel, daha yasanabilir bir Bursa ve Mudanya için çalismaya devam edecegiz” dedi.

“Denizlerin ve sahillerin kullanilabilmesi çok önemli”

Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, ilçeye yapilan hizmetten dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’e tesekkür etti. Mudanya’nin bir sahil ilçesi oldugunu ifadene Dalgiç, “Denizlerin ve sahillerin kullanilabilmesi çok önemlidir. Bugüne kadar buna muvaffak olamamistik. Mudanya ile beraber Büyüksehir’i de Mustafa Baskanimiz kazandiginda bu tür hizmetlerin hizla buralara gelecegini biliyorduk. Hep birlikte sahillerimizi kullanarak, turistik degerlerimizi arttirabilecegimizi biliyorduk. Bunun ilk adimini attiklari için Baskanimiz Mustafa Bozbey’e tesekkür ediyorum. Devaminin gelecegini de biliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler tarafindan açilis kurdelesinin kesilmesiyle tesisler hizmete açildi. Baskan Bozbey ve beraberindekiler daha sonra tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA